Honda enforteix la unió amb Aston Martin obrint una nova seu al Regne Unit

Honda obre una nova base de Fórmula 1 al Regne Unit que portarà a terme principalment el manteniment posterior a la cursa de les unitats de potència que proporcionarà a Aston Martin a partir del 2026

Després de retirar-se oficialment de la F1 a finals de 2021, després d’haver propulsat Max Verstappen al seu primer títol de pilots, Honda continua subministrant motors fins a finals de 2025 a Red Bull i RB (anteriorment coneguda com a AlphaTauri) sota la seva filial Honda Racing Corporation, abans que Red Bull introdueixi el seu propi tren motriu juntament amb Ford.

Però el fabricant japonès tornarà a la màxima categoria per a l’arribada de la nova normativa sobre trens motrius el 2026, que en particular prescindeix de la costosa i complexa Unitat Generadora de Motor-Calor coneguda com a MGU-H i passa a un repartiment de potència 50:50 entre el motor turboalimentat de 1,6 litres i el sistema híbrid.

El seu retorn serà com a proveïdor de motors de fàbrica d’Aston Martin, i per contribuir a aquest acord, HRC ha creat una nova empresa al Regne Unit on també obrirà una fàbrica. Al capdavant hi estarà el president d’HRC, Koji Watanabe, un històric d’Honda que porta treballant amb la marca des del 1987.

«Aquesta nova empresa s’ha fundat principalment per dur a terme tasques de manteniment i preparació després de les carreres a les unitats de potència (UP) de F1 fabricades per Honda, alhora que operarà com a logística per a la regió europea.

L’establiment de HRC UK millorarà encara més l’eficàcia de les operacions de PU d’Honda, en suport de l’associació amb Aston Martin [F1] Team.

«El maig del 2023, Honda i Aston Martin F1 van anunciar conjuntament que iniciaran una associació de treball perquè Honda subministri els seus PU de F1 que compleixin amb les noves regulacions de F1 que entraran en vigor la temporada 2026».

HRC començarà a contractar enginyers, tècnics i personal de relacions públiques a la primavera.

HRC USA, amb seu a Califòrnia, també contribuirà a la nova unitat de potència, ara que el calendari de F1 compta amb cinc proves a Amèrica del Nord, i incorporarà personal a Aston Martin a mesura que la branca americana intensifica la seva participació als programes globals de la companyia.

S’ha establert una nova organització corporativa per dur a terme activitats de F1, cosa que és molt significativa.

Watanabe

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments