Calafat escenari de la tercera cursa del CERX 2024

El campionat torna al Circuit de Calafat, el lloc on va néixer l’any 2022

L’entrada serà gratuïta per a tothom qui vulgui viure la cursa en directe

Els dies 1 i 2 de juny el Circuit de Calafat acollirà la quarta edició del CERX Rallycross, on Tino Iglesias, Diego Martínez i Abel González defensaran els seus liderats en les categories Super RX, CrossCar RX i Junior RX respectivament.

Les primeres proves del Campionat d’Espanya de Rallycross 2024 es van celebrar a Castelo Branco i Miranda de Ebro. Ara, a les portes de l’estiu, el Circuit de Calafat serà el gran protagonista del campionat tornant al traçat on el va veure néixer el 2022 i sent la tercera de 5 proves programades per aquesta temporada.

Durant en els mesos de pretemporada el traçat tarragoní acull els test dels millors especialistes del mundial i de l’europeu de ral·licross. Calafat compta amb 1238 metres de traçat mixt i és un dels pocs circuits a Catalunya on es pot realitzar aquest tipus de competició.

Noves incorporacions i més presència femenina

Nacho Mateo

Roberto Méndez patró de l’equip que proporciona tots els vehicles de la màxima categoria en aquest campionat, els N5, serà de nou present al campionat i en una pista on és especialista amb rècord de victòries. A més, tres nous pilots debutaran en ral·licros: la mallorquina Nuria Pons en Super RX amb un Nissan Micra N5, Iván Fuertes en CrossCar RX amb un Speedcar Wonder, i la jove gallega Iria Iglesias en Junior RX amb un Kincar Kin 1604.

Així docns, la presència femenina continua creixent en aquesta disciplina.

En Super RX el protagonistes son els N5 de RMC. En CrossCar RX, Daniel Gabari, Mario Burgueño i Marco Matador competiran amb Yésica Lorenzo, Diego Martínez i Iván Fuertes. En Junior RX, Óscar Fuertes, Jon Bikendi i Tomas Pregliasco es veuran les cares amb Abel González i Tino Iglesias. Per contra, la categoria S1600 RX no estarà present a Calafat per un contratemps, però continuarà en la següent prova puntuable a Alcolea del Pinar.

Horaris

Calafat escenari de la tercera cursa del CERX 2024
Nacho Mateo

L’activitat a la pista començarà dissabte al matí amb entrenaments lliures, seguit de la qualificació i les mànegues Q1 i Q2 a la tarda. Diumenge, després del Warm Up, es disputarà la Q3, seguida de les Semifinals i Finals, retransmeses en directe per Teledeporte, RTVE Play i YouTube de la RFEDA.

Inscrits

Horaris

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments