La FIA manté el reglament del WRC fins al 2027

Les idees proposades pel grup de treball quedaran en un calaix després de que les marques no vulguin un canvi a curt terminis

El Consell Mundial de la FIA ha confirmat que el reglament actual del Campionat del Món de Ral·lis es mantindrà igual el 2025 i el 2026. El Rally1 i el Rally2 continuaran circulant en les mateixes configuracions i serà el 2027 quan s’introdueixi el nou reglament.

Cap dels fabricants presents a la disciplina va voler les propostes fetes al febrer pel grup de treball creat precipitadament per salvar el WRC. Les marques implicades en el Rally1 volien estabilitat i les que produïen cotxes per al Rally2 no tenien la intenció de seguir el camí del Rally2+ que havien proposat. En lloc de crear encara més conflicte i potser fins i tot arriscar-se a la marxa d’un dels fabricants, aquestes idees han acabat dins d’un calaix.

«L’estabilitat tècnica s’ha acordat entre totes les parts interessades per a les temporades 2025 i 2026 del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA. El Consell Mundial ha confirmat que, després dels comentaris i converses, el Reglament Tècnic del WRC per als cotxes de Rally1/2 es mantindrà sense canvis durant els propers dos anys. »

Les propostes que havia fet el grup de treball no es van consultar amb els competidors i tenien molt poques possibilitats de materialitzar-se. El WRC s’ha de posar molt ràpid a la feina per proposar una normativa que sigui capaç d’atreure nous fabricants tot tenint cura de no perdre’n cap. La FIA també els va insistir:

«El Consell Mundial espera que els fabricants actuals es comprometin amb molta antelació amb el futur a llarg termini de l’esport. Aquest reglament es sotmetrà a l’aprovació del Consell Mundial en la seva reunió de desembre, donant als fabricants més de dos anys per adaptar-se. »


Més implicació de la FIA en la promoció del WRC

Rally_Portugal_ Solans rally2
Nacho Mateo

Encara queden dues temporades per poder prepara la nova normativa. Durant aquest temps, la FIA pretén reforçar la seva implicació amb el promotor del WRC tal com s’ha indicat durant el Consell Mundial.

“Després del compromís clar del promotor del WRC per invertir, la FIA reforçarà el seu equip dins dels departaments comercials i de comunicació per estendre el seu suport al promotor i als grups d’interès clau del grup de treball de promoció. El focus se centrarà en la gestió de la normativa esportiva després de la creació del WRC Sports Working Group, centrant-se en augmentar les oportunitats d’activació dels mitjans i reduir els costos per als competidors. Les versions definitives d’aquest reglament esportiu es proposaran durant la sessió d’octubre del WMSC.

Estabilitat amb el 2027 a l’horitzó

Rallye_Monte-Carlo_2024 assistència Hyundai
Nacho Mateo

La tan desitjada estabilitat s’instal·larà i sembla calmarà les coses, mentre que la promoció s’hauria d’intensificar. No obstant això, queden preguntes sobre el millor camí a seguir per al 2027 i el període que acaba d’acabar amb el Consell Mundial ha demostrat que no serà fàcil trobar solucions que satisfacin tots els agents actuals i futurs.

«El WRC és extremadament important per a la FIA». És la punta de llança de la disciplina i he mantingut nombroses converses amb fabricants durant les últimes setmanes sobre la seva direcció futura. Ara està clar que tots necessitem estabilitat tècnica per als propers dos anys, però al mateix temps és important per a la FIA que, en oferir aquesta estabilitat, rebem el mateix compromís positiu dels fabricants.

President de la FIA Mohamed Ben Sulayem

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments