Diego Ruiloba s’emporta un ajustat Rías Baixas 2024

FotoRFEdA

El passat cap de setmana, el 57è Rallye Recalvi Rías Baixas va ser escenari d’una nova lluita a la dècima del Supercampionat d’Espanya de Ral·lis (S-CER).

Diego Ruiloba i el seu copilot Ángel Vela van aconseguir la seva segona victòria de la temporada, després d’una actuació excepcional que els va permetre dominar en ambdues etapes del ral·li.

Ruiloba i Vela van començar amb força, tot i que Suárez era qui primer colpejava en els dos primers trams del ral·li, el pilot de Citroën li prenia la primera posició en el tercer tram que ja no abandonaria fins al final de la prova.

Alejandro Cachón i el seu copilot Borja Rozada van tenir una actuació notable, acabant en la segona posició. Aquesta classificació els permet recuperar el lideratge del Supercampionat, una fita significativa que reflecteix la seva consistència en aquesta igualada temporada. Cachón i Rozada van saber mantenir la calma durant el ral·li, assegurant-se una posició destacada que els situa com a candidats ferms al títol final.

El podi del Rallye Recalvi Rías Baixas el va completar José Antonio Suárez, amb el seu copilot Alberto Iglesias. La seva tercera posició el deixa en segona posició del Súper campionat a només tres punts dels líders. Pardo va acabar en quarta posició, just per davant de Jorge Cagiao – Pablo Sánchez que en la seva primera participació a l’S-CER a bord de l’Alpine A110 R-GT s’emportaven també el Trofeu S-CER 2RM.

cachon toyota yaris rally2 rias baixas 2024 scer
RFEdA

Els catalans Sergi Pérez – Axel Coronado van acabar en vuitena posició al volant del primer Hyundai i20 N Rally2. La parella catalana van fer una prova amb molta cautela després de l’accident que van patir en els test previs a Ourense que els va impedir participar-hi.

Catalans brillant a les copes

tgr_riasbaixas_2024_pep_bassas_toyota
TGR

Dins de la TGR Iberian Cup, Bassas – Muñoz es van emportar un ajustat triomf. Tot i que José Lamela es fiqués al capdavant després de marcar el millor temps en el primer tram. Bassas va seguir-lo de prop, situant-se a només 4.4 segons. Durant els trams següents, Lamela va mantenir el lideratge, consolidant la seva posició. No obstant això, Bassas va anar recuperant terreny i fins que es va ficar líder després de marcar el millor temps en el vuitè tram. Un problema en el tram següent va fer que perdés 22 segons, cedint de nou el lideratge a Lamela. Però lluny de tirar la tovallola, en l’últim tram, Bassas va aconseguir ser el més ràpid emportant-se també el triomf i sumant un bon grapat de punts. Bulacia és líder del campionat amb 108 punts, mentre que Bassas és quart amb 67.

Arnau Bartés i Miquel Velilla van saber gestionar una prova que per moments es va complicar molt. Tot i un molt bon inici on es van col·locar líders de la copa Hyundai, la primera etapa del ral·li va acabar amb la parella catalana en segona posició a tan sols 1,9 segons del lideratge. La segona etapa no va començar de la millor manera, en el primer tram de la jornada patien un punxada que els allunyava de la lluita pel primer lloc. Però, tot i l’entrebanc van saber gestionar la situació per acabar en segona posició la difícil prova gallega. Ara son segons en la classificació de la copa a un sol punt del líder.

bartes_hyundai_i20_rias_baixas-2024_scer
RFEdA

En altres categories, Unai de la Dehesa i Daniel Sosa van destacar a la Beca Junior RTS, aconseguint una victòria. Una llàstima de l’andorrà Sito Español que va haver d’abandonar després de començar la cita marcant el ritme per davant dels seus rivals.

Gabriel Rodríguez – Alejandro Vaqueiro es van anotar el primer triomf a la Clio Trophy Spain Asfalt, després d’un gran duel amb Javier Cañada – Aday Ortiz. Hugo Rodríguez – Gema Sánchez feien el mateix en l’estrena a nivell nacional de la nova Sandero Eco Cup Spain.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments