La Baja Aragón arriba a la seva 40a edició aquest 2024

La 40a edició de la Baja Aragón recorrerà prop de 800 quilòmetres per les Comarques del Jiloca, Terol i Gea d’Albarrasí.

En total seran 35 municipis els que seran testimonis del pas dels més de 270 equips que a partir d’aquest divendres es posaran en marxa a Terol.

La prova celebra la seva onzena edició consecutiva a Terol i des del dimecres s’estan duent a terme les verificacions administratives i tècniques que tenen lloc al Palau de Congressos i Exposicions de Terol.

Els equips afrontaran divendres la primera jornada de competició amb la disputa de l’etapa pròleg per a motos i cotxes. El dissabte es disputaran les dues primeres etapes, amb poc més de 350 quilòmetres cronometrats. Per diumenge es tancarà la competició amb la disputa de l’última especial que completarà els 515 quilòmetres contra el crono d’aquesta edició de la Baja Aragón.

Rècord d’inscrits

baja_aragón-2023-de_mevius_t3
Eloi Saez

En aquesta 40a edició de la Baja es torna a batre el rècord d’equips inscrits a la prova. Seran una mica més de 270 equips repartits en les diferents categories (cotxes, motos, camions, SSV i Parabaja).

A la categoria de cotxes, el saudita Yazeed Al-Rajhi correrà a Terol per retallar punts al líder de la Copa del Món FIA de Bajas, l’argentí Fernando Álvarez després de la disputa de les dues primeres proves (Aràbia Saudita i Grècia).

En aquesta 40a edició, de nou el rival a batre serà Nasser Al-Attiyah que per primera vegada pilotarà en aquesta prova un vehicle de la categoria T3. Conquerir la seva setena victòria a la cursa aragonesa serà un desafiament majúscul per al qatarià amb un vehicle d’aquestes característiques.

Altres noms propis en aquesta edició de la Baja Aragó seran els del portuguès Joao Ferreira, l’argentí Juan Cruz Yacopini, acompanyat del català Dani Oliveras, i el francès Mathieu Serradori, tots amb unitats T1+.

Eloi Sáez

Rokas Baciuska serà present al volant d’una Hilux T1+ acompanyat d’Oriol Vidal, ja recuperat de la seva lesió. El polonès Kaczmarski també amb una Hilux anirà acompanyat d’un altre català, Armand Monleón. José Luis Garcia sortirà amb un Mini John Cooper Works, mentre que Eduard Pons i Jaume Betriu estaran a l’Aragó amb un Taurus T3 Max, després de vèncer la seva primera prova a Grècia.

Pau Navarro i Jan Rosa sortiran amb una Yamaha YXZ 1000R Turbo de la categoria T3. Oriol Mena, copilotarà a Eryk Goczal, amb un altre Taurus. Entre el SSV, Rosa Romero s’asseurà a la dreta de Miguel Toril amb un Maverick XRS Turbo RR.

Dins del Campionat d’Espanya de ral·lis Tot Terreny destaca la presència de Daniel Alonso amb un Ford Ranger T1+ i Santiago Carnicer, aquest últim arriba com a líder i ho fa a més amb un matalàs de 57 punts.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments