Solberg líder del WRC2 després de Letònia amb només dues proves més en el seu calendari

El suec ja havia guanyat aquesta cursa l’any 2020 quan era puntuable per l’europeu

Solberg es va avançar a la resta durant la jornada de divendres i després es va centrar a assegurar el seu primer lloc. Diumenge, el suec va ampliar prou la seva avantatge per guanyar també la Power Stage, emportant-se tots els punts de la prova bàltica.

El d’Skoda va aconseguir el primer lloc amb gairebé 40 segons d’avantatge sobre Mikko Heikkilä, que competeix amb un Toyota Rally2. Sami Pajari, per la seva part, es va quedar a 44,8 segons de Solberg.

Solberg va seguir els passos de Kalle Rovanperä i va començar la seva carrera a Letònia, on és possible competir a una edat més primerenca que als països nòrdics. Rovanperä va guanyar la màxima categoria a Letònia, i Solberg ho va fer amb una victòria a la segona categoria.

Ha estat molt especial. És conegut que tots dos vam començar aquí, tot i que, per descomptat, vam competir en moments diferents. De fet, Harri (el pare de Rovanperä) em va animar a venir aquí a córrer. Ara tots dos hem guanyat amb en Kalle, així que la sensació és fantàstica», va dir Solberg.

Rally_Letònia_2024_Rally2_WRC2_heikkila Toyota Yaris Rally2
Francesc Rodríguez

Fa només un parell de setmanes, al Ral·li de Polònia, Pajari va ser capaç de dominar Solberg, però ara els papers s’han invertit. Solberg va donar les gràcies a Heikkilä, que va aconseguir interposar-se entre tots dos. Això va beneficiar Solberg en la seva lluita pel campionat.

Tots dos joves prodigis han competit en cinc proves puntuables aquest any. Igual que Solberg, Pajari també ha aconseguit dues victòries en la categoria i està a tres punts del suec.

Em va alegrar molt que Heikkilä fos tan ràpid. Moltes gràcies a ell. Mikko ha pilotat de manera impressionant. Hauré d’ajudar-lo en una altra ocasió.

Solberg i Heikkilä també van ser els dos primers en la prova que l’ERC va disputar a Suècia a principis d’estiu.

Quan vaig córrer l’ERC a Suècia, ja vaig dir llavors que el nivell dels pilots de capdavantera és tan alt com al WRC. Potser el WRC tingui més pilots punters, però el nivell segueix sent el mateix.

Entre els candidats al títol, només Solberg i Pajari estaven presents mentre Gryazin i Greensmith jugaven fora del campionat, i Rossel i Solans ni tan sols eren a la sortida.

Rally_Letònia_2024_Rally2_WRC2 Pajari Toyota Yaris

A Hyundai, la temporada catastròfica continua amb Teemu Suninen abandonant molt aviat a causa d’un problema en la direcció assistida, i després recorrent a Emil Lindholm.

A la propera prova de Finlàndia encara faltaran Rossel, Solans i Gryazin, però també Pajari, que pujarà al Rally1.