Crugnola guanya a Roma i és el cinquè vencedor diferent de la temporada 2024 de l’ERC

Llarena va sumar un bon resultat demostrant una velocitat que feia molt temps que no tenia

Andrea Crugnola va dominar per les carreteres de casa i no va desaprofitar l’oportunitat de guanyar per segona vegada consecutiva la prova, convertint-se en el cinquè guanyador diferent de l’ERC en aquesta temporada en el mateix numero de proves disputades.

El ral·li de Roma va oferir una primera etapa molt ajustada amb 6 pilots en 9»2. Per tant, tot estava obert el diumenge. Sis especials figuraven al programa per a un total de 93,66 km de trams cronometrats.

Simone CAMPEDELLI during the FIA European Rally Championship in Fiuggi, Italy on 28, July 2024 // @World / Red Bull Content Pool // SI202407280212 // Usage for editorial use only //

Andrea Crugnola, líder la nit de divendres per un escàs marge de 0’7, no va donar a ningú cap oportunitat de victòria. En marcar la majoria dels millors temps, va obrir unes diferències decisives per aconseguir la seva segona victòria consecutiva en aquesta prova al volant del seu Citroën C3 Rally2. Un altre italià, Simone Campedelli, va pujar al 2n lloc per davant d’Efren Llarena, que no mostrava aquest ritme des de fa molt temps, sembla que el canvi de pneumàtics li ha retornat la confiança a al pilot de Burgos.

Efren LLARENA during the FIA European Rally Championship in Fiuggi, Italy on 28, July 2024 // @World / Red Bull Content Pool // SI202407280208 // Usage for editorial use only //

Mathieu Franceschi, guanyador de la classificatòria de divendres, es va mantenir al capdavant durant tota la primera jornada. Augmentant el seu ritme a mesura que milloraven les seves sensacions, va acabar dissabte en 4a posició, a 2’1 del 3er classificat però diumenge no va poder brillar de la mateixa manera. No content amb el seu rendiment, va veure com els aspirants al podi s’allunyaven mentre Efrén Llarena s’hi acostava. El campió de l’ERC 2022 va acabar avançant-lo a falta d’un tram.

Mathieu FRANCESCHI during the FIA European Rally Championship in Fiuggi, Italy on 26, July 2024 // @World / Red Bull Content Pool // SI202407261529 // Usage for editorial use only //

Tot i això el francès es va mostrar satisfet de quedar per davant de Hayden Paddon, el seu rival més seriós al campionat. Amb aquest resultat, Franceschi es col·loca a 7 punts del neozelandès mancant 3 proves.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments