Toyota i Hankook fiquen a prova els nous pneumàtics de 2025 a Catalunya

La marca japonesa es va desplaçar fins a terres tarragonines per provar els nous pneumàtics Hankook, que es convertirà en proveïdor únic del WRC a partir de 2025

Elfyn Evans i Scott Martin van ser els encarregats de dur a terme la jornada de proves sobre una de les carreteres més utilitzades pel RallyRACC Catalunya Costa Daurada quan aquest formava part del mundial de ral·lis, la T-313 que uneix Duesaigües amb el Coll de la Teixeta. Aquesta carretera també és recorregut habitual dels ciclistes de la zona la qual cosa va provocar algun que altre retard per la gran presència d’aquests durant les primeres hores del matí.

Així doncs, el test va combinar tandes amb els pneumàtics actuals, de la marca Pirelli, amb els nous Hankook, que anaven sense cap tipus de logotip. El pilot de Toyota sortia amb les gomes italianes a tram i després es canviaven per muntar els nous pneumàtics coreans per poder comparar sensacions i analitzar els resultats.

Per garantir la imparcialitat i la transparència durant la jornada de proves, un inspector de la FIA va ser present en tot moment. El seu paper era assegurar que les proves es limitessin estrictament a l’avaluació dels pneumàtics i que no es fessin ajustos o proves addicionals que poguessin beneficiar l’equip Toyota.

Un any de treball

Des de principis d’any, Hankook ha estat recopilant dades essencials sobre els seus pneumàtics en diverses condicions. Les proves van començar al febrer a Finlàndia, sobre neu, on Toyota i Hyundai van ser els primers equips en provar els compostos coreans. Més tard, van seguir amb proves sobre terra amb M-Sport Ford, buscant el màxim compromís de cada superfície i vehicle.

Amb l’acabament imminent del contracte de Pirelli amb el WRC a finals d’aquest any, Hankook es prepara per assumir un rol clau en el campionat. Aquestes proves són només una part d’un procés extens que busca garantir que els pneumàtics Hankook estiguin a l’altura de les exigències del campionat.

  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012
  • TEST_Toyota_Yaris_Rally1_012

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments