Hyundai es replanteja el seu programa al WRC2

Segons Cyril Abiteboul, Hyundai està considerant retirar l’i20N Rally2 de la competició al WRC2 el 2025, malgrat l’èxit continuat del cotxe al Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) i als ral·lis nacionals.

La línia europea de Hyundai experimentarà un canvi significatiu cap a la mobilitat elèctrica, amb l’Ioniq 5 N totalment elèctric emergint com l’únic cotxe N de la línia, posant fi al «regnat» dels aclamats i30N i i20N a Europa. Per tant, Hyundai Motorsport també s’enfronta a importants canvis d’estratègia, especialment pel que fa a la seva presència a la categoria WRC2.

Segons el director de l’equip i conseller delegat Cyril Abiteboul, l‘equip està considerant retirar el Hyundai i20N Rally2 del WRC2 el 2025. Malgrat les promeses de millora del programa WRC2 de Hyundai Motorsport, l’i20N Rally2 ha lluitat contra cotxes com el Skoda Fabia RS Rally2 i el Toyota GR Yaris Rally2 sense massa sort. No obstant això, el cotxe continua tenint èxit en els ral·lis ERC i nacionals, que poden ser on Hyundai centrarà els seus esforços futurs.

«Desenvolupar un nou Rally2 és cosa del passat perquè, senzillament, la normativa també s’acaba. A més, també és cert que el nostre cotxe, l’i20, es deixarà de fabricar d’aquí a uns mesos, bé, l’any vinent, però tenim una mica de temps, així que hem dut a terme un programa de proves molt extens per al Rally2.

Abiteboul a Dirtfish

Sabem que estem en desavantatge en termes de rendiment, competitivitat i fiabilitat. No dic que ho volem resoldre absolutament tot, però tenim un pla clar per fer-ho possible.

Abiteboul a Dirtfish

El cotxe té un gran potencial a l’asfalt però potser hi ha un cert nivell en què el cotxe no és adequat per a l’objectiu actual, i potser això és el que haurem de resoldre en la decisió de poder continuar desenvolupant l’i20N Rally2 per a l’ERC i ral·lis nacionals, fins i tot quan s’acabi la producció.

Abiteboul a Dirtfish

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments