Adrian Newey es converteix en accionista d’Aston Martin F1 i liderarà el projecte del cotxe de 2026

Adrian Newey, un dels dissenyadors més respectats i influents de la història de la Fórmula 1, s’incorporarà a l’equip Aston Martin a partir del març de 2025 com a «Soci Tècnic i Gerent»

A més, es convertirà en accionista de l’equip, cosa que demostra la seva confiança en el projecte de l’escuderia britànica.

Aquest nou rol, dissenyat especialment per a ell, li permetrà liderar el desenvolupament del cotxe de 2026, coincidint amb els nous reglaments tècnics que marcaran un canvi important a la Fórmula 1.

El fitxatge de Newey arriba després de la seva sortida de Red Bull, anunciada poc després del Gran Premi de Miami del 2023. Red Bull, l’equip amb el qual ha guanyat múltiples títols mundials tant de constructors com de pilots, estava immers en una sèrie de tensions internes que van propiciar la decisió de Newey de buscar nous reptes.

Tot i que Ferrari es perfilava com la destinació més probable per a Newey, sobretot per la seva voluntat de col·laborar amb Lewis Hamilton, que s’incorporarà a l’equip italià el 2025, finalment ha decidit unir-se a Aston Martin. Aquesta elecció també li permetrà treballar amb Fernando Alonso, un altre pilot campió del món, en un projecte que té com a objectiu portar Aston Martin al capdavant de la graella de la Fórmula 1.

El projecte de futur d’Aston Martin

El propietari de l’equip, Lawrence Stroll, ha estat clau en la decisió de Newey. Stroll ha demostrat un compromís ferm amb el desenvolupament de l’equip, amb inversions significatives en noves instal·lacions, com el campus tecnològic AMR i un túnel de vent d’última generació a Silverstone. Aquestes infraestructures de primer nivell són vistes com a fonamentals per convertir Aston Martin en un equip capaç de competir per campionats del món.

Newey, que ha acumulat 12 títols de pilots i 13 de constructors en la seva llarga carrera amb equips com Williams, McLaren i Red Bull, creu que Aston Martin compta amb les eines i el talent per aconseguir aquest objectiu.

Un moviment estratègic

Aquest fitxatge és una peça clau en els plans d’Aston Martin per consolidar-se com a candidat als títols. Amb el suport de grans socis com Honda i Aramco, l’equip no només apunta a fer un salt competitiu en l’era híbrida, sinó també a liderar en l’època post-2026 amb les noves regulacions tècniques. La decisió de fitxar Newey és un clar missatge de les ambicions de Stroll i la seva voluntat de portar l’equip a les posicions capdavanteres.

Newey, per la seva banda, ha destacat l’entusiasme i la visió a llarg termini de Stroll com els factors principals que l’han convençut per unir-se a aquest projecte, afirmant que està emocionat de contribuir al creixement d’un equip amb tant de potencial.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments