WRC: Katsuta amplia el seu programa amb el Yaris WRC el 2020

El programa TOYOTA GAZOO Racing Ral·li Challenge Program fa un altre pas significatiu, el pilot japonès Takamoto Katsuta ja està llest per a conduir un Toyota Yaris WRC en vuit esdeveniments del Campionat Mundial de Ral·lis.

Katsuta va començar el 2019 disputant set rondes del WRC amb un cotxe d’especificació R5 -guanyant la classe WRC2 en el Ral·li de Xile- juntament amb dues victòries de les seves dues sortides inicials amb el WRC del campionat finlandès. Donats els grans progressos realitzats, el seu programa per a la segona meitat de la temporada es va revisar en conseqüència, i va passar a la categoria superior del WRC amb un Yaris WRC per al Rallye Alemanya i el Ral·li de Catalunya. Això va representar un assoliment significatiu per al seu programa, que tenia com a objectiu desenvolupar un pilot japonès per al WRC.

Com Katsuta ha aconseguit els seus objectius en adquirir una experiència crucial i demostrar millores en tots dos esdeveniments, una altra fita està a punt de complir-se. La pròxima temporada s’enfrontarà a un calendari més ampli en el nivell més alt dels ral·lis, començant per les set proves europees, així com el seu esdeveniment a casa, el Ral·li del Japó. Continuarà sent co-pilotat per l’experimentat copilot Donen Barritt.

Tommi Mäkinen (supervisor del programa TOYOTA GAZOOO Racing Ral·li Challenge):

«Takamoto ja ha adquirit experiència en la conducció del Yaris WRC aquest any, i aquesta mateixa setmana ha fet l’últim dia del nostre test per a preparar-se per al Rallye Monte-Carlo, per la qual cosa està adquirint més coneixements sobre el cotxe i una millor comprensió de com es comporta un World Ral·li Car, en comparació amb el que ha conduït abans. A Catalunya ja li havíem vist marcar uns bons temps. Ara només necessita més experiència, la qual cosa l’ajudarà a millorar la seva consistència. Estic molt segur que demostrarà coses bones al llarg del seu programa de 2020».

Jarkko Miettinen (instructor del programa TOYOTA GAZOOO Racing Ral·li Challenge):

«Espero que Taka i Dan continuïn desenvolupant-se constantment durant el nostre programa 2020. Ja van fer grans passos el 2019 amb la seva velocitat amb el Yaris en els dos esdeveniments del WRC que van realitzar. No obstant això, la millora dels seus temps per trams es fa cada vegada més difícil, ja que els marges en el nivell superior són molt petits. En el nostre calendari per a la pròxima temporada hi ha alguns esdeveniments familiars on Taka pot empènyer més, i alguns esdeveniments que hauran de ser presos purament per a aprendre més sobre els Yaris i les condicions. Enfocarem el nostre entrenament en tots els petits detalls que es poden millorar per a continuar aprenent i aconseguir el màxim nivell en aquest exigent esport».

Takamoto Katsuta:

«Haig de donar les gràcies a TOYOTA GAZOOO Racing i a Tommi Mäkinen Racing per donar-me aquesta increïble oportunitat. L’any 2020 serà un nou repte per a mi. Tinc bona experiència en cada prova d’aquest any, però poder competir al màxim nivell en un World Ral·li Car és un gran pas endavant. Encara que els meus primers esdeveniments en el WRC i amb el Yaris d’aquest any van ser molt positius, sé que encara haig de millorar la meva manera de conduir i les meves notes per a aconseguir un nivell més alt. Estic molt motivat per a fer-ho i espero veure quant puc progressar l’any que ve». Espero poder mostrar un bon pas entre el principi i el final de la temporada, i estic molt emocionat que comenci».

DatesEsdeveniment
23-26 Gener Rallye Monte-Carlo
13-16 Febrer Rally Sweden
21-24 Maig Rally de Portugal
4-7 Juny Rally Italia Sardegna
6-9 Agost Rally Finland
15-18 Octubre Rallye Deutschland
29 Octubre – 1 Novembre Rally Great Britain
19-22 Novembre Rally Japan

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments