ERC: El 44 Ral·li Illes Canàries comptarà amb 17 trams

El Ral·li Illes Canàries comença a agafar forma. Una temporada més, i aquesta vegada coma prova de més alt reconeixement internacional de l’estat després de la caiguda del RallyRACC del Mundial, torna a ser puntuable per al Campionat d’Europa de Ral·lis. Es celebrarà de el 7 a el 9 de maig com a segona prova del calendari.

En el seu compromís amb l’illa de Gran Canària, el 44 Ral·li Illes Canàries donarà suport en el seu pas a aquells municipis que es van veure afectats pels durs incendis esdevinguts el passat mes d’agost .

«El compromís de la prova amb la societat canària és molt important i no podíem ser aliens a el dolor que tots patim el passat estiu; per això, volem que el pas del ral·li per aquests diferents punts ajudi a revitalitzar l’economia d’aquestes zones afectades «, explica Germán Morales, president de el Comitè Organitzador. «Tot i que encara és aviat per revelar detalls concrets dels trams cronometrats, en aquest primer avanç mostrem la columna vertebral de l’itinerari de la propera edició 2020 en el qual estarem acompanyats per una desena d’ajuntaments que veuen en aquesta prova tot un aparador cap a l’exterior.»

Així, l’acció començarà el dijous 7 de maig amb el shakedown i la Qualifying Stage, un recorregut de 3,45 km que aquest any es traslladarà al municipi de Guia. Una de les novetats és que l’inici d’aquesta jornada està previst per a les 12:15 h. Aquest primer dia acabarà amb la multitudinària cerimònia de sortida, la qual se celebrarà una edició més al Parc Santa Catalina de Las Palmas de Gran Canària des de les 20:30 h.

La primera etapa compta amb nou proves especials i un total de 99,81 quilòmetres cronometrats. ‘Valsequillo’ (11, 91 km), ‘Sant Mateu-DISA’ (12, 01 km ), ‘Artenara’ (12, 27 km) i ‘Tejeda’ (12, 95 km), cadascuna d’elles en dues ocasions, i ‘Les Palmes de Gran Canària-DISA’ (1,53 km), conformen el recorregut d’aquesta jornada. Precisament, l’especial urbana presentarà algunes modificacions respecte als últims anys, abreujant el seu recorregut i suprimint la rotonda gran.

La segona etapa, la del dissabte 9 de maig és més llarga que la primera, presenta 102,52 quilòmetres contra el rellotge. ‘Valleseco-DISA’ (14,17 km), ‘Gáldar’ (12, 59 km), ‘Moya’ (12,70 km) i ‘Arucas’ (11,80 km) -la segona passada per aquest últim serà el TC Plus.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments