Volkswagen Touareg R 2020, híbrid endollable amb 462 CV

El Volkswagen Touareg té nou rei de la seva gamma, la versió R, híbrida endollable

En essència, gaudeix de el mateix sistema de propulsió que el Porsche Cayenne E-Hybrid. És a dir, parlem d’un motor turboalimentat de gasolina 3.0 V6 amb 340 CV, més un propulsor elèctric de 136 CV, que en conjunt declaren 462 CV i un generós parell motor de 700 Nm.

El nou model se situa per sobre del Touareg 4.0 V8 TDI, amb 416 CV i 900 Nm. En matèria d’eficiència, el SUV alemany pot circular a un màxim de 140 km/h només amb la mecànica elèctrica.

La bateria que alimenta aquest propulsor és de ions de liti, està situada sota el maleter, té una capacitat de 14,1 kWh i proporciona 48 quilòmetres d’autonomia elèctrica. Tot, complementat per unes prestacions de primer nivell: velocitat màxima autolimitada electrònicament a 250 km/h i acceleració de 0 a 100 a 5,0 segons.

El cotxe gaudeix de sistema de tracció complet 4Motion, amb embragatge de discs múltiples, controlat electrònicament. En funció de les necessitats motrius, l’eix davanter pot rebre fins a un 70% del parell, mentre que el percentatge puja fins al 80% pel darrere. El canvi associat és un automàtic amb convertidor de parell, de vuit velocitats.

Quant a l’estètica, llueix emblema R al frontal, llantes d’aliatge de 20 polzades (de 22, opcionalment), insercions de color negre brillant, doble sortida cromada i rivet de color vermell en el difusor

A l’interior, cuir negre Pulla, ‘esquitxat’ d’insercions en blau Sepang i complementat per una fina costura decorativa blau al tauler de control.

El Volkswagen Touareg R 2020 compartirà protagonisme a Ginebra amb els Golf GTI i GTD, mentre que el llançament oficial es produirà en la segona meitat de l’any.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments