DTM: El cap del DTM, Berger: «La situació avui és molt difícil»

El dimecres passat, l’empresa matriu del DTM, ITR, va reaccionar a la crisi del coronavirus i va presentar un nou calendari, però l’inici de la temporada en el Norisring a mitjans de juliol ja està amenaçat de cancel·lació.

El cap del DTM Gerhard Berger tem grans conseqüències a causa de la crisi del coronavirus.

«De moment no tinc intenció de posar aquests temes en primer pla, es tracta de llocs de feina i de malalts», va dir l’austríac al ‘Kronen Zeitung’. «Queda per veure si el calendari del DTM és realista o no». Com veu el propi Berger les possibilitats? «Avui ho qualificaria com ‘molt difícil’, però la situació canvia diàriament.»

Berger està preocupat per la crítica situació del seu país d’origen. Perquè en el Tirol ja hi ha 1.936 casos confirmats de coronavirus (al 28 de març).

Les xifres també estan augmentant constantment en tota Àustria. En l’actualitat, hi ha més de 8.000 casos i 86 morts. Em pregunto si té por de la situació. «No», respon l’ex pilot de la Fórmula 1.

«Però el fet és que la situació està empitjorant ràpidament cada dia. Aquestes són les condicions més dures. I estic segur que no acabarà en una setmana. Espero, com molts altres, que aviat arribi el moment en què les coses millorin ràpidament. O potser és només una il·lusió.

Com controla ell mateix el risc d’infecció? «M’adhereixo a totes les directrius, però tinc el privilegi de viure amb la meva família a la muntanya», es refereix a la seva casa en Söll, just al costat d’una pista d’esquí, on viu amb la seva parella Helene i els seus dos fills.

Així és com Berger actualment control el DTM

«Però en la meva ment sofreixo amb la gent que viu a la ciutat amb tres nens i no se’ls permet sortir de les seves cases. Així com els que estan infectats o fins i tot en vigilància intensiva, o els que perden el seu treball».

Actualment controla la fortuna de la seva empresa de transport i l’empresa paraigua del DTM des de la seva oficina a casa. «Gràcies a la digitalització, això funciona bastant bé», diu. «Puc fer molt a través de la videoconferència. A més, si infectés a algú de la companyia, seria catastròfic».

Però, què pensa Berger de les restriccions imposades pel govern austríac

Fa ja dues setmanes tot el país va ser tancat a l’operació d’emergència. Ara només es permet sortir de casa per a fer encàrrecs importants, anar a treballar, ajudar a algú o fer un petit passeig.

«Pel que fa a la protecció de la salut, la manera austríaca és cautelosa, però la correcta», jutja Berger. Però la «gran pregunta» continua sent «l’aspecte econòmic». Ens dirigim a una situació catastròfica? Quan escolto les opinions d’Holanda, Suècia o fins i tot dels EUA, em resulta difícil dir quin és el camí correcte. Serem més intel·ligents després. El que és segur, no obstant això, és que després de la crisi algunes coses canviaran en el món del treball.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments