WRC: Matton optimista post-Covid-19

El director de ral·lis de la FIA, Yves Matton, té bones sensacions i està impressionat per la resposta positiva a la pandèmia de coronavirus dels equips fabricatns del Campionat del Món de Ral·lis.

Com tot l’esport a nivell mundial, el WRC està en suspens durant el brot de Covid-19, amb les pròximes tres proves a l’Argentina, Portugal i Sardenya posposades. Matton confia que la sèrie pugui tornar en l’estiu i està veient informes positius amb les parts interessades del WRC.

«Hi ha realment una bona cooperació entre les parts interessades», comenta Matton. «Sabem que aquesta crisi tindrà un gran impacte en tots els esports de motor, però les parts interessades i els constructors estan treballant molt de prop sabent que han de pensar en el campionat i no en el seu propi interès.»

Encara que la prioritat és superar el coronavirus actual, Matton continua confiant en el futur de la sèrie i en el canvi radical de la normativa que es produirà amb la introducció dels cotxes híbrids en 2022.

«Tots els constructors», afegeix Matton, » volen comprometre’s amb el 2022 i això és el més important per al futur». I potser més que mai estan bastant convençuts del futur de la disciplina i la sostenibilitat del WRC i la idea de tenir 20 cotxes [de marques] al començament de cada prova.

«Això em dóna molta positivitat i confiança per al futur del Campionat del Món de Ral·lis que els fabricants encara volen comprometre’s amb el WRC en diferents nivells i no sols com a cotxes líders, sinó també involucrats en programes per a clients».

Tots els equips estan involucrats

«Tothom està realment obert a intercanviar i tractar de trobar la millor solució per al futur del WRC», va dir Matton.

«Tot està sobre la taula i s’està parlant de tot en aquest moment. Això és bo. És molt important mantenir a tots els protagonistes per al futur».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments