WRC: Latvala ho té tot apunt per correr al Ral·li de Finlàndia 2020

Latvala li ha dit al mitjà DirtFish que té el pressupost per al Ral·li de Finlàndia d’aquest estiu i, si el coronavirus ho permet, començarà la seva ronda del Campionat Mundial de Ral·li a casa per 18a vegada.

Latvala va perdre el seu seient de Toyota a temps complet al final de la temporada passada, però va trobar un patrocini per a ajudar-lo a abordar un programa limitat de proves del WRC en un Yaris WRC – començant amb el Ral·li de Suècia de febrer.També se li va lliurar una nota de crèdit en forma d’un ral·li de reemplaçament després que el director de l’equip Toyota, Tommi Mäkinen, es va disculpar per l’error que el seu equip va cometre en la preparació del cotxe de Latvala per a l’esdeveniment de Torsby. Un problema elèctric va obligar al Toyota de Latvala a detenir-se en la tercera etapa de l’esdeveniment.

Inicialment, Mäkinen i Latvala estaven treballant en un pla per a retornar al pilot més experimentat del WRC als trams de Sardenya, però l’ajornament de l’esdeveniment de l’illa italiana ara fa que Jyväskylä sigui la següent sortida més probable.

«Tinc el finançament i tot llest per a Finlàndia», va dir Latvala. «Ara només hem d’esperar que l’esdeveniment estigui en marxa. El primer pla que vaig tenir per a enguany sempre va incloure a Suècia i Finlàndia. Puc fer alguna cosa més [també], però com poden imaginar, Finlàndia i competir a casa és especial per a mi.

«En aquest moment només podem esperar per a saber què està passant amb el coronavirus.»

Si el tancament del WRC s’aixeca a temps per al Ral·li de Finlàndia – la ronda anterior és Kenya i no s’ha posposat o cancel·lat encara, però s’estima que és només qüestió de temps abans que es confirmi la notícia del Safari – això podria anar a favor de Latvala.

Cap dels pilots haurà provat o competit durant gairebé cinc mesos.

«No m’agrada pensar així», afirma Latvala. «No crec que hi hagi res realment bo en la situació actual. Però suposo que tens raó.

«Si no tens tant de temps en el cotxe llavors véns directe a Jyväskylä, tindràs un petit dubte al començament de l’esdeveniment. Tal vegada això podria funcionar [al meu favor] si pogués trobar el compromís immediatament.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments