DTM: Assen continua esperant un cap de setmana de DTM amb espectadors

Malgrat la crisi del coronavirus i de la prohibició de grans esdeveniments a Holanda, el circuit TT de Assen no descarta la possibilitat de celebrar carreres DTM davant un públic el 5 i 6 de setembre. «Continuem esperant carreres amb els espectadors», explica el promotor Lee van Dam

En l’estrena del DTM en Assen 2019 les grades estaven ben ocupades.

Va haver-hi moltes consultes telefòniques referent a això, i també va haver-hi un gran interès en els paquets turístics. «Seria una gran llàstima que no ocorregués.»

No obstant això, com a segon escenari, s’estan considerant actualment carreres de DTM amb un teló de fons fantasmagòric, també per a la data originalment prevista. «Si podem implementar el primer escenari s’aclarirà en les pròximes setmanes.»

La reglamentació als Països Baixos és més estricta que a Alemanya

La declaració és una sorpresa, perquè fa més de dues setmanes el Ministre de Salut, Hugo de Jonge, que també és responsable dels esports, va anunciar en una carta que els grans esdeveniments només podran celebrar-se de nou «si hi ha una vacuna disponible» a causa de la pandèmia de coronavirus als Països Baixos.

Però Van Dam no està preparat per a acceptar això. «La declaració del ministre De Jonge va ser una mica prematura«, reacciona l’holandès. «Es va retractar parcialment l’endemà. I amb raó. No pots afanyar-te i dir que els grans esdeveniments no estan permesos fins que hi hagi una vacuna«.

En l’estrena de l’any passat, el DTM va atreure a 38.000 espectadors a Assen, la qual cosa també es deu a la seva proximitat a Alemanya. Per tant, Assen també encaixaria en un concepte de l’organització paraigua del DTM, ITR, per a concentrar-se principalment en les carreres en i al voltant d’Alemanya en el pròxim esborrany del calendari.

«Carrera de fantasmes» només si es compensa amb DTM

Ja s’està planificant en el fons per a assegurar que la distància d’un metre i mig en les graderies es pugui mantenir. Però aquest no és de cap manera l’únic repte: hi ha un gran risc de multituds, especialment en la zona d’entrada, i les regles de distància estan en risc.

Van Dam confia que el ITR també està interessat en una carrera amb espectadors – si això és d’alguna manera factible. «El DTM genera els seus ingressos a través de patrocinadors i de la venda d’entrades», diu Van Dam. «Si es perd la meitat d’aquests ingressos, llavors serà difícil per al DTM també. Així que sens dubte buscaran oportunitats per a fer carreres enfront d’un públic més endavant en la temporada.»

Per a la primera part de la temporada, que segons el calendari actual encara està programada per a començar l’11 i 12 de juliol en el Norisring de Nuremberg, les «carreres de fantasmes» tindrien sentit, no obstant això, segons Van Dam.

«El DTM té obligacions amb els equips, les fàbriques i els principals patrocinadors. M’imagino que podrien viure amb les carreres sense públic mentre es transmetin per televisió».

Per a Assen, una carrera amb un fons fantasmagòric tampoc seria impensable, «mentre hi hagi una compensació per a nosaltres». Això es deu al fet que els organitzadors del DTM normalment comparteixen els ingressos de la venda d’entrades, que en aquest cas es cancel·laria, amb el ITR.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments