WRC: El Ral·li d’Estònia 2020 es retarda dues setmanes

El Ral·li DirtFish de l’estiu passarà de la seva data anunciada de juliol als 7/8 d’agost.

Els organitzadors de l’esdeveniment estonià van prendre la decisió després de la notícia de la cancel·lació del Neste Ral·li de Finlàndia del mateix cap de setmana d’agost.

El president del consell de la Unió de Autosports d’Estònia, Janis Kaal, va explicar el pensament darrere del canvi de data.

«El primer que volem dir és que sentim molt la notícia del Neste Ral·li de Finlàndia», va dir Kaal.

«No és un secret quant ens agrada als estonians fer el viatge a través de l’aigua a Jyväskylä, és una peregrinació anual per a milers de nosaltres i estem molt tristos de no unir-nos als nostres amics en els boscos a l’agost.

«Com poden imaginar, no va ser coincidència que estiguéssim corrent el Ral·li DirtFish dues setmanes abans de la data prevista per al Neste Ral·li de Finlàndia. Les carreteres que tenim aquí a Estònia són molt, molt similars a les de Finlàndia i proporcionen una oportunitat fantàstica per a provar per a aquesta ronda del Campionat Mundial de Ral·lis.

«Quan va arribar la notícia que el Neste Ral·li de Finlàndia no es correria, vam haver de prendre la decisió de quedar-nos on estem o passar a la data que ja havíem parlat com a reserva. Tots som molt conscients de la situació actual de COVID-19 i podem veure, setmana rere setmana, que el nivell de bloqueig a tot el món està començant a disminuir.

«Fer retrocedir al Ral·li DirtFish dues setmanes té molt sentit; dóna més temps per a, amb sort, deixar que es resolgui la situació del coronavirus que ajudarà als competidors que busquen viatjar per a participar en l’esdeveniment«.

El CEO de DirtFish, Justin Simpson, va dir que la decisió de retrocedir per quinze dies va venir amb el complet suport de l’Escola de Rallyes de Seattle i l’empresa de mitjans de comunicació.

«És amb això en ment que estem completament d’acord amb la decisió de retardar el Ral·li DirtFish per dues setmanes. Com va dir Janis, el món està canviant diàriament, així que l’oportunitat de donar-nos dues setmanes addicionals té sentit.

«Tot el nostre equip aquí en DirtFish està molt trist per la cancel·lació de múltiples esdeveniments de ral·li a tot el món, i això certament inclou l’icònic Ral·li de Finlàndia. L’impacte que COVID-19 ha tingut en les nostres comunitats i en l’automobilisme mundial, no pot prendre’s a la lleugera.

«Volem mostrar el que es pot aconseguir en aquests nous temps amb el primer esdeveniment Ral·li DirtFish a Estònia.»

Ott Tänak de Hyundai Motorsport.

«A tothom li encanta anar a Finlàndia», va dir Tänak. «És un esdeveniment molt especial per a mi.

«No hi ha moltes ocasions que tinguis l’oportunitat de volar en el cotxe com en aquest ral·li». I, per als estonians, és encara més especial, és el més pròxim que tenim a una ronda a casa del campionat. A vegades, quan veus les banderes [estonianes] onejant, fins i tot sembla que condueixes a casa.

«Entenc la decisió que han pres els organitzadors [de Finlàndia]. El món és una mica com un lloc difícil ara mateix i el virus està complicant les coses. Però crec que està millorant. Estem veient que una vida més normal arriba a la nostra casa aquí a Estònia i en altres llocs.

«L’important per al Ral·li DirtFish és prendre’s el major temps possible. Vaig parlar amb els organitzadors i podrien estar llestos per a fer el ral·li demà si és necessari, però com més temps puguem prendre-ho, serà una mica més fàcil per a la gent que vingui.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments