JWRC: Torna el campionat al Ral·li d’Estònia 2020

El campionat disputarà un total de quatre rondes en 2020, tots els esdeveniments del WRC, i cada ronda representarà un conjunt diferent de desafiaments i tipus de superfície per a les futures estrelles del WRC.

El FIA Júnior WRC tornarà al setembre amb el WRC per al Ral·li d’Estònia, mentre que Alemanya manté les seves dates originals i les d’Itàlia han estat modificades en el calendari.

Els premis en el ral·li continua sent el del Campió Júnior del WRC de la FIA 2020, que s’emportarà a casa un Ford Fiesta R5 MkII i 200 pneumàtics Pirelli , així com la inscripció gratuïta i l’oportunitat de guanyar punts en el Campionat del WRC3 de 2021.

Si el campió de 2020 aprofita el seu recompensa per a impulsar la seva carrera i gana el campionat WRC3 de 2021, tindrà l’oportunitat de competir en dues sortides del WRC en un cotxe de curses M-Sport en 2022.

Pel fet que el calendari es redueix de cinc a quatre rondes, la classificació del campionat comptarà amb les tres millors actuacions d’un pilot, juntament amb els punts de victòria de tram que estan disponibles en cada especial del campionat. Com el nombre total de rondes que compten per al campionat s’ha reduït de quatre a tres, es proposa que la tradicional bonificació de doble punt de la ronda final es redueixi a 1.5. Això significaria que els pilots que hagin començat almenys dues rondes del campionat per a passar a la ronda final, Ral·li d’Itàlia Sardenya, es classificaran amb 1,5 punts per a la seva posició de classificació.

Maciej Woda, director del JWRC

“Aquesta és la notícia que tots hem estat esperant i treballant molt dur en els últims mesos. Els membres de tots els equips Júnior WRC de la FIA s’han vist afectats per la pandèmia mundial i sento que és segur dir que la vida ha canviat per a tots nosaltres. Crec que aquest anunci serà molt, molt benvingut a les nostres tripulacions i a l’equip. No puc expressar prou el meu alleujament i emoció que hàgim estat capaços de fer possible mantenir el paquet de premis per al campió de 2020 malgrat haver reduït la longitud del calendari en una ronda. Haig de prendre’m aquest temps per a agrair als nostres socis, equip i tripulacions pel seu suport i compromís amb aquest campionat tan important, és molt benvolgut.

“Proposem modificar el doble de punts que s’ofereixen per a la ronda final a 1.5 per a reflectir que les nostres rondes de recompte de punts es redueixen en un 25 per cent de quatre a tres.

“Començar de nou a Estònia serà increïble i no puc esperar. Des que vaig començar el campionat he tingut el plaer de treballar amb una sèrie de talentosos joves pilots estonians. Des de Egon Kaur en 2011 fins al nostre més recent guanyador d’esdeveniments a Estònia, Ken Torn, i més recentment un dues vegades guanyador del podi, Roland Poom, el suport que els nostres pilots estonians han rebut en els diversos rallies que hem visitat ha estat tremend i ja és hora que Júnior WRC faci una visita a aquest país boig pels rallies”.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share