ERC: Fafe Montelongo entrarà a formar part del calendari europeu 2020

La 25a edició del Ral·li Fafe Montelongo, organitzat per Demoporto, entrarà a formar part del calendari del Campionat d’Europa de Ral·li ERC – FIA els propers 3 i 4 d’octubre.

Les bones notícies continuen arribant per Portugal i ara els aficionats al ral·li poden celebrar la vinguda d’una nova cursa internacional. La regió de Fafe, amb fortes tradicions en els ral·lis, tornarà a ser l’escenari d’un gran esdeveniment internacional, gràcies al treball realitzat per Demoporto, FPAK (Federació Portuguesa de Motorsport i Karting) i el Municipi de Fafe.

Aquesta sorprenent «promoció» arriba després de la pandèmia covid-19, amb algunes organitzacions europees, per diferents circumstàncies, sense poder organitzar les seves proves. I és en aquest context que es va reptar a l’organització Rally Fafe Montelongo reformular aquest esdeveniment per integrar l’ERC amb efectes immediats. El contracte a establir amb Eurosport Events, el promotor del campionat, pot tenir una vigència de tres anys, sempre que l’edició del 2020 estigui sobre asfalt, de manera que el 2021 i el 2022 es disputarà sobre terra. Dit d’una altra manera, el Ral·li Serras de Fafe i Felgueiras, que en les darreres temporades ha estat el ral·li d’obertura del Campionat de Ral·lis de Portugal, en els pròxims dos anys també podrà formar part del segon campionat de ral·li FIA més important. Ens queda esperar, ben aviat, la ratificació d’aquest principi d’acord per part del Consell Mundial de la FIA.

L’edició 2020 del Ral·li Fafe Montelongo va ser una cursa candidata al Campionat d’Europa de ral·lis històrics, de manera que s’havia incrementat el quilometratge de seccions cronometrades fins als 130 km, per tant, Demoporto no tindrà cap dificultat important, atès que les demandes d’ERC d’ampliar-lo ara a els 180 km. L’estructura de la cursa inclourà els “especials” de Montim, Queimadela / Travassós, Várzea Cova, Monte, Anjos i Guilhofrei, els dos últims també passant pel municipi de Vieira do Minho.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments