FÓRMULA 1: Istanbul Park en converses per estar en el calendari 2020 però sense cap llicència de la FIA

El Gran Premi de Turquia de Fórmula 1 diu que està «en converses» per a acollir una carrera en el campionat de 2020.

La Fórmula 1 va visitar el l’Istambul Park entre 2005 i 2011 i el circuit va convertir-se en un lloc popular en el calendari.

En les últimes setmanes s’ha especulat amb la possibilitat que la Fórmula 1 torni al l’Istambul Park, impulsada per una secció de la pàgina web oficial del govern turc, que afirma que una carrera en el 2020 és un objectiu per al país.

Tanmateix, s’entén que això ha estat present en el seu lloc web durant diversos anys, en lloc de revelar-se com una nova ambició a la llum de la pandèmia del coronavirus.

També es creu que la Fórmula 1 no té com a objectiu una ronda turca enguany.

Es preveu que Bahrain i Abu Dhabi siguin els amfitrions de les rondes finals a mitjan desembre, i les seves dates dependran de si es poden celebrar dos esdeveniments a Àsia al novembre.

Es va esbossar una volta entre Vietnam i la Xina, però la decisió de la Xina de suspendre tots els esdeveniments esportius internacionals fins a 2021 va tirar per terra aquesta proposta, i Malàisia és ara un possible candidat per a fer viable una volta asiàtica.

Però el dimecres, el Intercity Istanbul Park va emetre una llarga declaració en els seus canals de mitjans socials després de «les notícies en els canals de premsa estrangers i nacionals, i les plataformes socials, sobre portar les carreres de F1 de tornada al nostre país».

«Hem estat duent a terme el treball de portar les carreres de Fórmula 1 de tornada al nostre país amb gran desig i cura des de 2013, quan ens vam fer càrrec de la pista d’Istanbul Park.

«Des del primer dia en què ens vam fer càrrec de l’operació del Intercity Istanbul Park, un dels circuits més especials del món, hem estat organitzant més de 300 dies d’esdeveniments, programes d’entrenament i festivals per als esports de motor, la seguretat del trànsit i la indústria automotriu cada any.

«El projecte de retornar les carreres de Fórmula 1 al nostre país [s’ha dut a terme] des de 2017 [quan] ens va ser lliurat per la Presidència.

«Les nostres negociacions amb la direcció de la Fórmula 1 continuen ininterrompudament perquè el l’Istanbul Park, que es mostra com un dels millors circuits de carreres del món, i Istanbul, puguin tornar a acollir carreres de Fórmula 1.

«Ens agradaria compartir que estem en una etapa en la qual no podem compartir els detalls a causa del nostre acord de confidencialitat amb la direcció de la Fórmula 1. Mentre estem en converses per a participar en el calendari de 2020, ens agradaria informar el públic que la informació necessària serà proporcionada [al seu degut temps]».

Caldria superar importants obstacles ja que l’Istambul Park no s’ha utilitzat com a seu de carreres durant diversos anys, i manca de llicència de la FIA.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments