WRC: Una pandemia demolidora per M-Sport segons Lappi

Esapekka Lappi ha admès que la pandèmia de COVID-19 “va acabar” amb tot l’equip M-Sport Ford després d’una difícil temporada 2020 on només va aconseguir un podi en els set ral·lis.

M-Sport va acabar en un distant tercer lloc en el campionat de fabricants amb el tercer lloc de Teemu Suninen al Ral·li Mexico com a única aparició en places de podi en tota la temporada.

Lappi va acabar el sisè en el campionat de pilots – un lloc per davant del company d’equip Suninen – i amb un parell de quarts llocs en el primer i últim ral·lis de l’any com a millors resultats.

La pandèmia de coronavirus va canviar la forma del calendari de la WRC de 2020 i va deixar un descans de sis mesos entre el Ral·li de Mèxic i el Ral·li d’Estònia de març al setembre, cosa que va colpejar especialment durament el conjunt amb base a Cumbria en comparació amb els seus rivals.

“Ha estat una temporada estranya per a tothom”, va dir Lappi a DirtFish.

“Tot va passar molt ràpid. Diguem que el començament de la temporada va estar bastant bé, vam tenir les proves prèvies a l’esdeveniment; no massa temps en el cotxe abans de Monte, però de totes maneres algunes coses [positives].

“Però llavors, podríem dir, la pandèmia va acabar de desordenar tot l’equip, diria jo. Van ser moments molt durs.

“La velocitat al començament de la temporada va ser bastant bona en la meva opinió, i després del confinament, crec que va ser una mica sorprenent el lluny que estavem de la resta d’equips”.

Mentre que Toyota i Hyundai van competir en una varietat de proves prèvies a l’esdeveniment, les proves de M-Sport per a cada ral·li van ser mínimes.

“No defraudat realment, però esperava que almenys poguéssim fer els test prèvis als esdeveniments, ja que ajudarien, com a mínim, a desenvolupar els amortidors o la suspensió. Però al mateix temps, entenc que és molt difícil i els diners no creixent als arbres ni del terra. És el que és”.

Després d’acabar quart al Monza Rally, Lappi va admetre que no espera competir en el WRC el 2021. M-Sport encara ha de confirmar la identitat dels seus pilots per a la temporada 2021, amb el Monte Carlo a sis setmanes vista.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share