RAL·LIS: La FIA endreça l’ERC i el WRC

La FIA va presentar i aprovar ahir al Consell Mundial els principis de la piràmide esportiva dels ral·lis. Això s’implementarà per al Campionat Mundial de Ral·lis (WRC) amb detalls complementaris per al Campionat Europeu de Ral·lis (ERC). La idea és alinear els noms dels campionats amb les categories de cotxes que competeixen en ells, identificar un tema comú per a les categories Open i Junior entre els diferents campionats i, a més de reforçar la posició de l’ERC com a promotora del WRC.

Així, el WRC2 (cotxes Rally2) tindrà un campionat obert i un campionat júnior per a pilots de fins a 30 anys. El WRC3 (cotxes Rally3) també inclou un campionat obert i un campionat júnior, però en aquest cas per a pilots de fins a 29 anys. El mateix passarà a l’ERC3, amb la diferència que l’edat màxima dels pilots júnior és de 28 anys. Les categories Rally4 i Rally5 també tindran el Campionat Open i Junior (l’edat màxima dels pilots és de 27 anys).

Els campionats júnior també tindran una restricció d’experiència: un campió no pot tornar a competir a la mateixa categoria. Hi ha premis per a novells amb menys de tres inscripcions anteriors i per a Masters (conductors majors de 40 anys que no s’inclouen a la llista de prioritats regionals de la FIA), això per al WRC i l’ERC. Posteriorment, aquests principis es reflectiran en regles concretes.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share