RAL·LIS: Loeb i Elena es separen

Després de vint-i-tres anys de col·laboració, nou títols mundials de ral·li i dos podis del Dakar, els camins de Sébastien Loeb i del seu copilot monegasc Daniel Elena se separaran.

Elena explica la situació al diari francés l’Equipe

Seb em va trucar una mica abans del migdia del dimarts per dir-me que anava a continuar la seva carrera amb un altre copilot. Em va dir que era una petició de Prodrive, que va comprovar que no m’havia involucrat prou i que havia comès massa errors de navegació durant l’últim Dakar”

Sebastien Loeb també hi diu la seva:

“No va ser una decisió fàcil de prendre ni va ser una trucada telefònica fàcil de fer perquè vam passar vint-i-tres anys junts i Daniel és un amic. Vaig tenir moltes opinions externes sobre Daniel, ho vam discutir amb Prodrive i després d’analitzar la nostra actuació a l’últim Dakar, vam arribar a la conclusió que potser seria bo provar una altra cosa. Tinc 47 anys, ja no tinc molts anys per guanyar el Dakar, així que vull posar totes les possibilitats al meu costat. El futur dirà si aquesta és la decisió correcta. Però això no canvia la meva relació amb Daniel, amb qui vaig compartir moltes coses. “


Imagen

Durant el seu primer Dakar amb l’equip anglès, l’equip franco-monegasc havia perdut molt de temps a l’inici de la cursa a causa de diverses punxades i sessions de “jardineria” al desert saudita, abans de veure’s obligat a retirar-se poc després de la meitat del camí.

Elena respon a les crítiques de l’equip britànic:

D’acord em vaig perdre durant la primera etapa perquè estava descobrint com funciona la tauleta digital que substituïa el llibre de ruta de paper, però crec que no vaig cometre més errors de navegació que els altres. Encara vam fer dos podis junts a la prova (2n el 2017 amb Peugeot, 3er el 2019 amb Ph Sport) i potser som els que hem guanyat més etapes als quatre Dakar en què hem participat.

“No em van donar els mitjans per treballar i no vam tenir en compte totes les meves peticions ni els meus consells”, assegura, abans de concloure: Estic decebut i no ho entenc. “

Loeb especifica que encara no ha escollit el substitut del seu amic.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments