RAL·LIS: Les «dolces» paraules de Daniel Elena a Prodrive

Després de vint-i-tres anys de col·laboració, nou títols mundials de ral·li i dos podis del Dakar, els camins de Sébastien Loeb i del seu copilot monegasc Daniel Elena se separaran.

Aquest traumàtic divorci ve provocat per l’equip Prodrive, assenyalant que Elena no s’havia involucrat prou i que havia comès massa errors de navegació durant l’últim Dakar.

El bo de Daniel no va dubtar en contestar en un vídeo penjat a les seves xarxes socials, que us portem traduit:

Bona nit. Feia temps que no veieu a Danos, i és que no tenia res a explicar-vos. Ara us explicaré una història. Una història que té 23 anys: Loeb-Elena. Us recordeu de Loeb-Elena a Citroën? 69 victòries en el WRC. Loeb-Elena, al Dakar, ha estat genial. Loeb-Elena, amb Hyundai els últims anys, ha estat magnífic, dos títols de campions del món de constructors pels quals Hyundai mai es va rendir. Loeb-Elena, al Dakar aquest any, amb Prodrive…Ha estat una merda.

Avui he rebut una trucada de Seb, a les 11:45 per dir-me que no anàvem a anar junts a Dakar i que aniria amb un altre perquè l’equip de Prodrive ha decidit que no estava motivat, que no tenia la suficient experiència i que havia comès massa errors de navegació enguany. Però Loeb-Elena al Dakar – he agafat les meves notes – han estat quatre participacions. 2016: 4 victòries en etapes, els que més etapes guanyem, i jo sense saber navegar. Era el meu primer any. 2017: guanyem cinc etapes, perdem el Dakar per cinc minuts… Però jo no sé navegar, era la meva segona vegada. 2018: val, una victòria d’etapa, vam abandonar a la cinquena. Tothom coneix la història, em vaig trencar el còccix, no podia arribar molt més lluny. 2019: era començar el repte en un equip privat, amb zero mitjans. Vam fer això amb l’ajuda de patrocinadors. Quatre victòries d’etapes, pòdium … Però Elena no en sap de navegació. Elena és dolent. Li ha fet perdre temps a Loeb. Ho sento molt. Però abans de dir que Elena li ha fet perdre temps a Loeb, escolteu a Elena.

Puede ser una imagen de una o varias personas

Heu fet el ximple, el vostre cotxe no està fet per guanyar. Sou un equip desestructurat, no m’heu escoltat. Hem passat hores parlant del que calia fer per guanyar el Dakar amb un vehicle sòlid. No heu escoltat els consells. Ni els meus, ni els de Nani Roma, ni els de Seb. És normal, és la vostra filosofia: Prodrive, el millor equip de món, ha guanyat tot. No, no heu guanyat tot. L’última vegada que heu guanyat en el WRC, va ser el 2003 amb Solberg, i després van arribar Loeb i Elena. Així que al Dakar, jo he fet la meva feina. He tingut errors de navegació enguany com tothom. Ara heu decidit prescindir de 23 anys de complicitat, a fer-nos dubtar i a separar-nos. Bravo.

Puede ser una imagen de 1 persona y de pie

Seb, no tinc res en contra teva, sempre estaré darrere teu. Em vas escriure això en 2013: «he tingut la sort de trobar-te». Jo també he tingut la sort de trobar-te a tu. Et desitjo molt bona sort amb el teu futur copilot. I als anglesos, doncs … Equip Prodrive, encara no heu entès res. El 2005, el cap d’aquest equip va fer que traguessin el nom dels copilots dels cotxes. Jo vaig lluitar durant anys per recuperar-los, així que sé que aquesta guerra no ha acabat. Els anglesos van guanyar contra França la Guerra dels 100 Anys, però jo sóc monegasc, ho sento. La guerra no ha acabat. Seb, bon viatge.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments