CATALUNYA: Orriols – Pujolar dominen el Ral·li Ciutat de Valls 2021

La prova començava, com ja tant s’havia anunciat, amb pluges i asfalt completament moll. El Tallat, Senan i Forès estaven realment complicats en les primeres passades per acabar sent un entremig, amb zones molles i d’altres completament seques en les segones repeticions.

Orriols – Pujolar aprofitaven el seu coneixement de la zona i no donaven opcions als seus rivals. El primer bucle acabava amb Pons – Chamorro a gairebé 20 segons i De Las Heras – Alsina ja a 1 minut i 12 segons.

La repetició dels trams era sobre un asfalt pràcticament sec però amb algunes zones complicades, molt lliscants. Orriols tornava a imposar-se en el segon pas per El Tallat, però Pons agafava el relleu i intentava reduir distàncies a Senan i Forès. Esforç que de poc va servir, ja que els primers sis trams acabaven de la mateixa forma, Orriols líder amb avantatge de 20 segons.

pons-chamorro skoda fabia r5 ralli valls 2021
© Nacho Mateo

Per darrera les coses estaven molt més igualades, del quart lloc, que l’ocupava David Nafría i Pere Requena amb el Peugeot 208 R2, al vuitè lloc, que al final dels sis primers trams l’ocupaven Aleix Vila i Jaume Poch amb el Peugeot 106, hi havia menys de 45 segons de diferència.

Els trams de la tarda, Les Pobles i Can Ferrer, sentenciaven la prova a favor d’Orriols i Pujolar, la parella d’Skoda només deixaven un scratx en mans de Pons – Chamorro en el segon pas per Les Pobles.

De Las Heras – Alsina abandonaven al primer tram de la tarda deixant un camp obert per una dura batalla entre molts equips. Nafría – Requena gestionaven perfectament el seu avantatge per aconseguir un treballat podi, mentre que Aleix Vila i Joan Segú (Citroën DS3 R3T) es repartien els tercers millors registres en els trams de la tarda. La velocitat de tots dos equips va créixer de forma exponencial fent gaudir al públic present.

Rally_valls_2021_ volant racc aymerich
© Nacho Mateo

Junior i Volant RACC, a un ritme endimoniat

Sergi Pérez – Oscar Barreda (Peugeot 106) s’emportaven el trofeu junior per davant de Gabriel Jimenez – Jennifer Muñoz (Citroën Saxo) amb Pol Castells i José Luis Alonso (Peugeot 206) a només 7 segons. Cal destacar el gran ritme d’aquest trofeu i l’encert de la Challenge Saxo.

El Volant RACC / Trofeu MAVISA 2021 es va posar en marxa amb el domini d’un dels ja coneguts pilots, Ferran Aymerich. Ja en el primer bucle els gironins van aconseguir acumular un petit avantatge enfront dels seus perseguidors que van ser controlant durant tota la prova per posicionar-se com els primers líders del campionat, presentant d’aquesta manera la seva candidatura a títol final. Ferran es va dur també la victòria entre els pilots de la categoria Júnior.

El jove pilot Toni Herrerías – Javi Martínez van demostrar una gran progressió a l’adjudicar-se la segona posició en un complicat Ral·li Ciutat de Valls. L’últim calaix de podi en la prova tarragonina va anar a parar a mans de Rubén Muñoz i Javi Martínez. Malgrat començar amb certa cautela, de seguida es van posicionar en la lluita pel podi amb el seu Peugeot 208 1.2 PureTech i després d’un intercanvi de posicions constant amb Toni Herrerias van ser finalment tercers, començant la temporada amb un bon resultat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra amb la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments