WRC: El RallyRACC 2021 es renova per complet en el seu retorn total a l’asfalt

Ha arribat el dia, més tard del que era habitual, però l’espera ha pagat la pena. El RACC s’ha tret de la màniga un itinerari completament renovat amb trams inèdits i etapes realment dures per la tornada al 100% sobre asfalt.

La prova es disputarà del 14 al 17 d’octubre i serà la 11a i penúltima prova puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis, segur que una prova decisiva per a la resolució del campionat 2021. A tot això també s’ha de celebrar la 16a edició a la zona de la Costa Daurada que va acollir la prova per primera vegada en 2005, una destinació ideal per logística, infraestructures i trams.

Dos trams seran completament nous, La Granadella de 21,77 km, i que es disputara el divendres 15 d’octubre, durant la primera etapa i Gavadà de 13,57 km, que es correrà el diumenge 17 d’octubre durant l’última etapa del ral·li.

Les altres novetats són Riba-roja de 14,20 km i Batea-Vilalba (8,62 km), trams que es disputaran el divendres, durant la primera etapa del ral·li. La segona etapa del ral·li també comptarà amb una gran novetat, el conegut tram de Querol canvia completament i passa a anomenar-se Querol-Les Pobles amb 19,14 km.

L’últim canvi, o el primer, és el shakedown. Amb el canvi de superfície el RACC ha buscat una alternativa al tram de Salou on es venia disputant els deu últims anys, i han decidit tornar al Coll de la Teixeta. Es tract d’un tram de 4,31 km sobre l’asfalt de l’antiga N420 que unia Falset i Reus, i que també s’utilitza en el tram de Riudecanyes.

En total, el 56 RallyRACC comptarà amb 1.415,05 km de recorregut dels quals 306,50 km seran de velocitat repartits en les 19 proves especials previstes, 10 d’elles diferents.

La prova catalana també serà puntuable pel WRC2 i WRC3, Júnior WRC, Peugeot Rally Cup Ibérica, Copa Suzuki Swift i Beca Rally Team Spain Júnior.

Itinerari RallyRACC 2021

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments