FÓRMULA 1: Red Bull li dona la pole a Verstappen al GP d’Abu Dhabi 2021

Gràcies a una molt bona estratègia d’equip, Max Verstappen ha derrotat dissabte a Lewis Hamilton en la classificació per al Gran Premi d’Abu Dhabi. Els de Red Bull van fer un increïble 1’22″109 que no va deixar cap possibilitat als seus rivals.

Superat successivament per Lewis Hamilton en FP2 i FP3, Max Verstappen tenia motius per ser pessimista abans de la classificació a Abu Dhabi. No obstant això, l’holandès ha mostrat caràcter per enderrocar els Silver Arrows i sobretot a Hamilton.

L’home més ràpid de la Q2 després de veure’s obligat a passar-se a un joc de pneumàtics tous a causa d’un pla provocat per una bloquejada amb els mitjans, canviant la seva estratègia per diumenge, Max Verstappen ha donat un cop sobre la taula a la Q3. Ben ajudat per Sergio Pérez que ha avortat el seu primer intent per oferir-li aspiració al seu company d’equip, el líder del campionat aconseguia un 1’22″ 109 que li ha permès superar a Hamilton.

Imagen
© Mercedes

Valtteri Bottas només ha fet el sisè temps a l’arribada i quedant-se fora de la sortida. Lando Norris ha agafat a tothom per sorpresa al final de la sessió. Setè després de la seva primera volta, el jove anglès ha aconseguit fer un molt bon últim intent per aconseguir l’últim lloc disponible al Top 3.

Lando Norris ha pogut vèncer a Sergio Pérez i al seu antic company d’equip de McLaren Carlos Sainz, donant-se l’oportunitat d’acabar el 2021 amb bona nota després d’un tram de temporada difícil. Darrere, Charles Leclerc, Yuki Tsunoda, Esteban Ocon i Daniel Ricciardo ha completat el Top 10 d’aquestes classificacions.

Imagen
©McLaren

Pierre Gasly no va poder assegurar-se el seu bitllet per a la Q3. Còmode en les tres sessions d’entrenaments lliures, el normand va fallar en el seu darrer intent a la Q2. Atrapat pel trànsit i, en particular, per Daniel Ricciardo a l’última curva, Fernando Alonso va veure com les seves il·lusions de classificar-se a la Q3 s’apagaven per només 12 mil·lèsimes. El d’Alpine sortirà 11 aquest diumenge tret que s’imposa una sanció al pilot de McLaren. Darrere, Lance Stroll, Antonio Giovinazzi i Sebastian Vettel han signat respectivament els 13è, 14è i 15è cops.

Al darrere de la graella trobem els habituals amb Nicholas Latifi 16è seguit de George Russell, Kimi Räikkönen, Mick Schumacher i Nikita Mazepin.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments