RAL·LICROS: Nou format per al WorldRX 2022

L’any 2022 marcarà el gran debut dels supercotxes elèctrics al Campionat Mundial de Ral·licros. Després de set anys de bon i lleial servei, els Supercars tèrmics donaran pas a la nova generació portada a l’auge del World RX en les properes temporades.

A partir de l’any vinent, cada cap de setmana de cursa començarà amb una «SuperPole» immediatament després dels entrenaments lliures, substituint el tradicional sorteig per triar la posició per a la Q1. Aleshores, cada pilot partirà per a una volta de sortida cronometrada, els competidors es classificaran segons el seu temps amb la pole position de «Heat One» (equivalent a Q1) per als més ràpids i així successivament. Els esdeveniments amb només una ronda tindran tres «heats» mentre que els dobles en tindran només dos.

Pel que fa a les següents «eliminacions», les posicions de la graella aniran definides pel resultat de les anteriors donant així més importància a les sèries classificatòries. La classificació final de les «heats» s’establirà en funció del temps total de cursa.

Tot seguit, tots els pilots participaran a la “Progression Race” en la qual el pilot amb la classificació més alta de les “heats” tindrà dret a escollir la seva posició a la graella seguida de la 2a i així successivament. Els 10 primers passaran a les semifinals on els 5 millors (els dos primers cadascun i el tercer primer) guanyaran el seu bitllet per a la final.

Cada cursa es disputarà entre un màxim de 5 pilots amb una sortida en fila única durant 5 voltes. Els punts s’acreditaran al final del cap de setmana de cursa segons el següent barem: 20-16-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 amb 20 punts per el primer i 1 per al 15è.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments