CATALUNYA: GenesCAT s’emporta de nou el Ral·li Lloret de Mar 2022

L’inici de temporada a casa nostra va viure a Lloret de Mar un gran esdeveniment amb dues etapes que van ficar a prova a tots els equips participants amb emoció, lluita, drama i molt d’espectacle.

El pilot francès Richard Genesca va capitanejar la presència internacional al Ral·li Lloret de Mar 2022 i va repetir victòria per segona vegada a la prova inaugural del Campionat de Catalunya de Ral·lis. El triomf pel pilot francès no va ser gens fàcil ja que durant la primera etapa, de nit, hi va haver molts canvis en el liderat.

Arnaud Genesca, fill d’en Richard, va ser un dels principals rivals en aquests primers compassos del ral·li, inclús va comandar momentàniament la classificació però una sortida de carretera en el tram de Canyet el deixava KO i sense opcions a tornar ja que, gairebé, arrencava una roda del seu Skoda Fabia Rally2.

Nacho Mateo

Aquest intercanvi de cops durant la nit de divendres va deixar a Eduard Pons i Alberto Chamorro en segona posició per darrera d’un Genesca ràpid i sense cometre errades. Tercers eren Pablo Díez i Esther Chamorro que van aconseguir l’escratx en la segona passada per Canyet.

El matí de dissabte saltava la sorpresa amb l’abandonament d’Eduard Pons i Alberto Chamorro per accident, era durant la segona especial de la jornada, el primer pas per Cladells, que deixava a la parella catalana fora de cursa. Però no s’acabava aquí la llista d’abandonaments entre els primers espases, Pablo Díez-Esther de la Torre, deien adeu per una avaria mecànica.

Tot això era aprofitat pels francesos Patrick Déjean-Yannick James, al volant d’un Ford Fiesta Rally2, que es trobaven en el segon lloc de la general i podien gaudir del duel català del ral·li entre el Porsche 997 GT3 RS tripulat per Xavier Domènech-Axel Coronado, i el Peugeot 208 Rally4 de Dani Oliveras i Gerard Alsina.

Nacho Mateo

L’equip al volant del Porsche s’emportaven l’última plaça del podi i el primer lloc entre els catalans gràcies a una reclamació per un error de cronometratge, que el situava només a 1,1 segons per davant dels de Peugeot. Els oficials de la prova els hi donaven la raó i deixaven a la parella dakariana en quart lloc però amb el títol honorífic d’haver estat la sensació del ral·li amb un ritme endimoniat.

Miguel Díaz-Aboitiz i Jordi Hereu amb un Skoda Fabia Rally2 tancaven el top5 a 4’32” del líder, just per darrera apareixien els francesos Franck Pavy i Cindy Guillot amb un altre Skoda Fabia.

En setè lloc trobem un altre conegut de casa nostra com és l’Adrià Serratosa i l’Eric Bellver al volant del segon dues rodes motrius del ral·li, la parella catalana va quallar una gran actuació en una dura lluita durant tota la prova amb Oscar Palomo i Miquel Labarias, tots ells al volant del Peugeot 208 Rally4.

Jordi Ventura i Josep Autet es “colaven” entre els tres Peugeots i acabaven el ral·li en una gran novena posició amb un Ford Sierra Cosworth.

Nacho Mateo

Entre Regularitat Sport la victòria va ser per Albert Rosa-Jan Rosa que s’imposaven dins de la seva categoria amb el seu Peugeot 205 GTI, confirmant així l’evolució en els últims ral·lis. En Regularitat la victòria queia per uns clàssics Carles Miró-Iván Matavacas als comandaments d’un Porsche 911 SC.

Classificació final del Ral·li Lloret de Mar 2022

1GENESCA-NAMBRUYDESKODA FABIA R51h 44’14″0 
2DEJEAN-JAMMESFORD FIESTA R51h 46’17″5+2’03″5
3DOMENECH-CORONADOPORSCHE 997 GT3 RS1h 46’47″4+2’33″4
4OLIVERAS-ALSINAPEUGEOT 208 RALLY 41h 46’48″5+2’34″5
5DIAZ-HEREUSKODA FABIA RALLY 2 EVO20″1h 48’40″9+4’26″9
6PAVY-GUILLOTSKODA FABIA R51h 48’55″0+4’41″0
7SERRATOSA-BELLVERPEUGEOT 208 RALLY 41h 49’30″0+5’16″0
8PALOMO-MORENOPEUGEOT 208 RALLY 41h 49’33″9+5’19″9
9VENTURA-AUTETFORD SIERRA COSWORTH1h 50’50″1+6’36″1
10LABARIAS-ROMEROPEUGEOT 208 RALLY 41’00”1h 50’57″1+6’43″1
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share