RAL·LIS: La Peugeot Rally Cup Ibèrica 2022 presentada amb un equip 100% català

Ahir va tenir lloc a les instal·lacions de Sports&You de Baltar la presentació de la Peugeot Rally Cup Ibèrica 2022.

La copa tindrà un calendari de sis proves –tres a Portugal (sobre terra) i tres a Espanya (sobre asfalt)– integrant-se en dues proves del Campionat del Món de Ral·lis i una altra d’Europa.

L’any 2022, r la presentació de la Peugeot Rally Cup Ibèrica tornarà a gaudir d’una quantitat especialment atractiva de premis, entre els que es repartiran en cada ral·li, entre Pilots i Equips, i els Premis Finals de Temporada que donaran dret a tu a un programa oficial:

• 140.000 € repartits en sis proves (uns 23.000 € per prova)

• Un Premi Final per Equips, en un val que pot ascendir a 10.000 € per la compra d'un vehicle de les categories “Rally4” o “Rally2” als tallers de Stellantis Motorsport

• Un Gran Premi Final únic per qui esdevingui Campió, que tindrà un programa de ral·lis el 2023, en un “Rally2”, a Espanya o Portugal, o en un “Rally4” al Campionat d'Europa.

Alguns dels esdeveniments del PRCI 2022 comptaran amb un Peugeot e-208 100% elèctric com a “Cotxe de seguretat”, en suport de les respectives organitzacions.

Peugeot Rally Cup Ibèrica

Una llista d’inscrits amb presència catalana

Són 17 els equips que s’alineen per iniciar la Peugeot Rally Cup Ibèrica. La cinquena temporada tornarà a presentar una barreja entre nous valors de la disciplina i d’altres amb experiència contrastada, registrant-se fins al retorn dels antics campions de Copa, tant de pilots com de copilots, en una composició d’equips d’ambdós costats de la frontera ibèrica i també de representants d’Amèrica del Sud.

Portugal, Espanya, Argentina i Uruguai: d’aquests quatre països els 34 primers competidors –17 Pilots i 17 copilots– són candidats als títols 2022. Integrats en les múltiples estructures professionals que, també, lluitaran pels trofeus per Equips, aquests pilots formen un grup heterogeni i es divideixen de manera natural entre novells i repetidors a la Copa Ibèrica.

Es tracta d’un grup que, per part dels Pilots, inclou dos excampions de Copa i un antic Campió de copilots, l’actual campió del títol 2021 al costat d’Alejandro Cachón, torna Alejandro ‘Jandrin’ López, aquest cop al costat de la jove esperança Lago Gabeiras. Pedro Antunes torna en companyia de Paulo Lopes, sent imitat, en un intent de recuperar el títol, pel gallec Roberto Blach, que va aconseguir el trofeu de la temporada inaugural, el 2018, actuant enguany amb Mauro Barreiro a les notes.

Espanya torna a comptar amb el contingent més gran entre els inscrits, complementant els noms anteriors, amb els dels debutants Diego Ruiloba / Andrés Blanco i els germans catalans Ferran i Roger Aymerich, als quals se sumen Oscar Palomo i Xevi Moreno (duet que, en 2022 i en un projecte paral·lel, representa oficialment el Rallye Team Spain al Ral·li Europeu amb un 208 Rally4) i Santiago Garcia/Néstor Casal, Alberto San Segundo, copilotat per Eva Navas, el que és la primera copilot femení d’aquesta llista.

A Portugal, a més del retorn del Campió 2020, hi ha Ernesto Cunha / Rui Raimundo i Ricardo Sousa / Luis Marques i els debutants José Loureiro / Valter Cardoso, Luís Morais / Helena Maia ( l’oposició portuguesa femenina a l’esmentat copilot espanyola), Paulo Roque / Tiago Teixeira, a la qual s’hi suma el molt experimentat (fins i tot a nivell internacional) Renato Pita, navegat per Luís Bouça.

Canviant continents i travessant l’Atlàntic cap al sud-oest, la notícia més gran arriba des de Sud-amèrica, primer de l’Uruguai, amb el duo Andres Marieyhara/Richard Collazo, i després des de l’Argentina, Juan Varela, copilotat per Luis Martínez.

Tothom lluitarà no només pels premis econòmics i materials que hi ha en joc cursa a cursa, sinó sobretot pel gran premia final, molt semblant al que va aconseguir l’any 2021 Alejandro Cachón, un asturià que, amb això, es va convertir en Pilot Oficial de Citroën Espanya el 2021 al Supercampionat de Ral·lis d’Espanya 2022, lluitant pel títol als comandaments d’un C3 Rally2.

Calendari Peugeot Rally Cup Ibèrica 2022

DatesProva
11 i 12 marçRally Serras de Fafe e Felgueiras (1ª Etapa)**Terra
29 i 30 abrilRali de MortáguaTerra
19 al 21 maigVodafone Rally de Portugal (1ª Etapa)**Terra
17 i 18 junyRallye de OurenseAsfalt
23 i 24 setembroeRallye Villa de LlanesAsfalt
20 al 23 outubreRACC Catalunya (1ª Etapa)**Asfalt
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments