SCER: Balanç positiu de Pons – Chamorro en el Ral·li Sierra Morena 2022

De nou amb Alberto Chamorro com a copilot i amb l’Skoda Fabia Rally2 evo, l’objectiu del pilot lleidatà no era altre que seguir sumant experiència en una superfície relativament nova per ell com és l’asfalt.

El test previ dut a terme el dimarts anterior a la cursa va ser la millor manera d’adaptar-se al nou ambient de treball degut al recent canvi de preparador, delegant ara la posada a punt del vehicle i les labors d’assistència a MAPO Motorsport. Capitanejat per l’experimentat pilot osonenc Xevi Pons, la nova estructura s’encarregarà de l’Skoda a partir d’aquest mateix ral·li. Un cop provats diferents set-ups del cotxe tot estava a punt per l’arrancada de la prova.

Durant el matí de divendres es va realitzar el Shakedown i el Tram de Qualificació, que serveix per escollir l’ordre de sortida. Pons-Chamorro aconseguien marcar el vuitè millor registre tot i un toc en un interior d’una corba que va danyar la llanta, i van decidir triar aquesta mateixa posició per encarar el ral·li.

pons_sierra mirena 2022 skoda abia rally2
Aitor Domingo

La jornada del divendres a la tarda va començar de forma complicada per l’equip PONS degut a un problema amb els frens al llarg i desafiant tram de Villaviciosa, de 23.19 km cronometrats, especial que obria la prova. A la repetició del bucle de la primera etapa, ja ben entrada la nit, Pons-Chamorro van poder escalar dues posicions a la classificació general, entrant dins del top deu provisional.

Els tres trams a repetir en dues ocasions de la jornada de dissabte, més un altre pas per l’especial urbana, eren tot un repte per la parella catalanoandalusa ja que aquests presentaven tres perfils totalment diferents. El primer, molt llarg i tècnic, els va fer pujar dues posicions més degut a les baixes de dos dels seus rivals. El segon, d’asfalt trencat i brut, el van superar amb èxit. I en el tercer, amb una part final ampla però molt complicada, és on van recuperar una posició més per ascendir fins al sisè lloc de la general.

pons_sierra mirena 2022 skoda abia rally2
Aitor Domingo

De nou amb una gran actuació al tram urbà de Còrdova i després de la repetició del mateix bucle durant
la tarda, Pons-Chamorro van reforçar la seva posició per certificar un resultat positiu en el seu afany de millorar en la conducció sobre asfalt.

Així doncs, Eduard Pons i Alberto Chamorro s’adjudicaren el sisè lloc absolut del Ral·li Sierra Morena,
cinquè si mirem la classificació de l’European Rally Trophy. El pròxim repte per PONS Rallysport serà
el Ral·li Ciutat de Valls, prova del Campionat de Catalunya
, on esperen aplicar l’experiència acumulada a Còrdova per recuperar terreny en la lluita per un nou títol del certamen català.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments