WRC: Evans sobreviu a la carnisseria durant la primera etapa del Ral·li de Portugal 2022

Dos dels principals atractius del Ral·li de Portugal estan fora: Sébastien Ogier ha abandonat la cursa aquesta tarda, després de Sébastien Loeb ho fes unes hores abns. Abans de l’últim tram del dia, la súper especial de Lousa, la quarta prova del campionat està liderada per Elfyn Evans.

Després de prendre el comandament al cinquè tram del dia, la primer cronometrada que es repetia en el segon bucle, Evans (Toyota) també ha estat el més ràpid en el segon pas per Góis, superant a Pierre-Louis Loubet (M-Sport Ford) per 2,8 segons. Amb Thierry Neuville (Hyundai) en tercer lloc i l’abandonament de Loeb, el britànic ampliava el seu avantatge.

El segon pas per Arganil, guanyat pel líder del WRC Kalle Rovanperä (Toyota) amb Evans segons tornava a reforçar el comandament contra Neuville, que era quart. Ogier patia aquí una punxada al seu Toyota i, sense pneumàtics de recanvi, la retirada era inevitable per al vuit vegades campió del món. S’allunya la possibilitat de desempatar en nombre de victòria amb Alen.

Imagen
Hyundai

Abans de la súper especial a Lousada, els pilots havien de completar el complicat tram de Mortágua. Rovanperä tornava a ser el més ràpid però la noticia ha estat els problemes de Neuville. El belga perdia una roda a l’enllaç cap al tram però podia reparar. Al començar l’última cronometrada llarga de la jornada la transmissió del seu i20 fallava deixant-lo fora de la lluita per la victòria.

Loubet, que estava fent un ral·li espectacular i estava situat en quart lloc, patia un petit incident i el deixava fora de la lluita pel podi. D’aquesta manera el tercer classificat ara és Dani Sordo (Hyundai), Takamoto Katsuta (Toyota) és quart i Gus Greensmith (M-Sport Ford) és cinquè, a 56,9 segons del lideratge

Imagen

Entre els WRC2, Mikkelsen és primer amb l’Skoda Fabia després d’aprofitar-se de la punxada de Suninen en el segon pas per Arganil quan liderava amb més de 40 segons de marge amb el Hyundai i20 Rally2. Tercer trobem Yohan Rossel amb el Citroën C3 Rally2 fent un ral·li molt regular. Jan Solans és quinzè després d’haver penalitzat amb dos minuts per arribar 12 minuts tard al primer tram de la jornada.

Imagen

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments