RAL·LICROSS: Arrenca el CERX a Calafat

Ja hi som! La Copa d’Espanya de Ral·licross està llesta per al debut al Circuit de Calafat. Primera prova d’aquest nou certamen que de la mà de l’organitzador V-Line ens acostaran al circuit tarragoní.

A la prova de Calafat també tindrà lloc el 1º Trofeu RX Calafat, proposta de la branca RX V-Line, qui recordem va ser l’organitzador del RXCat.

CALENDARI

Si ve el calendari de la Copa no està encara definit, Calafat ha estat escollida seu de la primera prova, sent la segona prova a Miranda de Ebro a finals de Juliol. S’espera que es vagin anunciant noves proves al llarg de l’estiu amb una més que probable cita a Portugal.

RFEdeA – Twitter

FORMAT DE CURSA

Pel que fa al format de les curses al CERX, aquest serà molt semblant al que venim veien en altres certaments, començant per una qualificació previa a les posteriors 3 manegues qualificatòries a 4 voltes cadascuna d’elles qui determinaran les graelles de sortida de les semifinals, pas previ a les finals. l’Ordre de sortida de cada màniga anirà en funció del resultat obtingut en la qualificació anterior.

Com succeeix al Mundial de Ral·licross, al CERX també s’atorguen punts de cara al campionat tant per classificació intermèdia, com per resultat a les semifinals i finals.

CERX – RFEdeA

CATEGORIES

Pel que fa a les categories del CERX anem ben servits, començant per la categoria superior, el que equivaldria (salvant les distancies clar) amb els «Supercars» son els vehicles N5 coneguts dels campionats estatals de rally i preparats pel equip RMC Motorsport. Aquesta categoria rep el nom de CERX1 i es presenta ben igualada des de bon començament.

CERX – RFEdeA

Seguint amb més categories ara ens endinsem en la categoria CERX2, aquesta reservada a vehicles amb tracció davantera i on els pilots més joves es podrán probar en aquesta nova modalitat.

CERX – RFEdeA

I com no, no podiem faltar, els tant admirats CrossCar, dins d’aquesta categoria en troben dues categories, CERX XC i CERX XC Junior. Sens dubte aquesta categoria, sempre amb molt a igualtat.

CERX – RFEdeA

TRAÇAT

Del traçat, cal dir que es corre en sentit horari, destacant que té 17 revolts, i com a atractiu el circuit RX de Calafat presenta un salt en la zona de terra, just abans de la secció on es troba la caracteristica corva Joker (traçada alternativa que s’ha de prendre un cop per participant i cursa)

CERX – RFEdeA

INSCRITS I HORARIS

CERX – RFEdeA

Una inscripció interesant per a la primera presa de contacte de la Copa d’Espanya de Ral·licross que esperem vagi guanyant adeptes en el futur, veurem que donen de si les primeres voltes sobre el circuit de Calafat.

CERX – RFEdeA

Aquest son els horaris d’aquesta primera cita del CERX, recordem que les semifinals i finals que tindràn lloc el diumenge es podràn seguir via stream al Youtube de la Real Federación Español de Automobilismo (RFEdeA) o bé pel canal esportiu de televisió española, Teledeporte.

MotorEsport.cat serà present durant tot el cap de setmana a Calafat per tal de portar la crònica d’aquest nou certament que arriba amb molta força i vol deixar molt bon impressió.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments