FÓRMULA 1: Audi entrarà al mundial l’any 2026

Audi ha anunciat que entrarà a la Fórmula 1 per primer cop el 2026, revelant l’inici d’un programa de motors enmig de les especulacions que també comprarà l’equip Sauber.

El fabricant ha estat vinculat a la Fórmula 1 durant molts anys i ha tingut interès en les negociacions sobre el reglament tècnic en diversos moments, però mai no s’havia compromès a una entrada o programa.

Això ha canviat amb els nous al reglament de motors que entraran en vigor el 2026 i l’augment de la popularitat mundial que està gaudint la F1.

El director general d’Audi, Markus Duesmann, va confirmar el programa de motors del fabricant en afirmar que «el 2026 començarem a competir a la F1» en una conferència de premsa a què també van assistir el director de tecnologia d’Audi, Oliver Hoffman, el director general de la F1, Stefano Domenicali, i el president de la FIA, Mohammed Ben Sulayem, però no ha identificat l’equip amb què s’associarà.

Audi ha dit que la decisió sobre amb quin equip s’alinearà el 2026 s’anunciarà a finals d’aquest any.

McLaren, Williams i fins i tot Aston Martin van ser vinculats amb Audi en diversos moments abans que Sauber sorgís com el favorit.

Els programes de F1 tant d´Audi com de la seva marca germana Porsche han estat a la mira des de finals de l’any passat i van ser confirmats en principi al maig pel CEO sortint del Grup VW, Herbert Diess.

Des de fa uns quants mesos se sap que mentre Porsche estava vinculada a una col·laboració amb Red Bull, Audi volia construir el seu propi motor i entrar al seu propi equip.

Però les dues marques havien dit prèviament que no es donaria llum verda definitiva a cap dels dos projectes fins que es confirmés el reglament de motors del 2026, cosa que va passar a principis d’agost.

Els fabricants actuals han acordat abandonar el complex MGU-H dels turbohíbrids V6, alhora que s’aplicaran mesures de control de costos. Els nous fabricants, com Audi, obtindran temps de banc de proves addicional i assignacions de despeses per començar.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments