WORLDRX: La nova era elèctrica arriba a Letònia amb un cap de setmana amb doble ració

Després de l’inici de la nova era elèctrica a Noruega a principis d’aquest mes, el Campionat Mundial de Ral·licros es prepara preparant per a una doble dosi per aquest cap de setmana al Ferratum World RX de Riga-Letònia (3-4 de setembre).

L’històric circuit Biķernieki de la capital letona ha estat una cita important al calendari del Campionat del Món des del 2016, amb el seu asfalt abrasiu que posa el focus en l’estratègia dels pneumàtics i les seves barreres sempre presents que ofereixen un escàs marge de error.

El defensor del títol, Johan Kristoffersson, que va començar el seu reeixit intent d’aconseguir la quarta corona de pilots amb la seva primera victòria de la campanya 2021 a Riga l’estiu passat, torna a la pista al cim de la classificació, després de lluitar contra un difícil començament a la seva semifinal a Hell per assolir l’esglaó més alt del podi amb una 28a victòria en la seva carrera.

El pilot del Volkswagen Dealerteam BAUHAUS es va veure pressionat pel duet del Hansen World RX Team, Timmy i Kevin Hansen, i per la parella del Construction Equipment Dealer Team, Niclas Grönholm i Klara Andersson, per no parlar del seu propi company d’equip, Ole Christian Veiby, que va acabar entre els tres primers després de gairebé set anys d’absència.

El noruec descobrirà el circuit de Biķernieki per primera vegada, però per als germans Hansen és un territori conegut. Timmy va triomfar allà el 2019 de camí al seu títol de pilots, afegint dos trofeus més a la seva col·lecció la temporada passada amb un doble podi.

No obstant, podria dir-se que el pilot més en forma a Letònia fa 12 mesos va ser Grönholm, que va celebrar el seu cap de setmana de més puntuació de la campanya amb una victòria i un segon lloc. Tant ell com el seu company d’equip, Andersson, van demostrar a Noruega que seran un equip a tenir en compte aquest any, ja que la jove sueca va rebre elogis per la seva magnífica actuació en el seu debut al World RX.

Al Campionat Europeu de Ral·licros totes les mirades estaran posades a l’heroi local Jānis Baumanis, que aspira a repetir la seva victòria a l’Euro RX1 de la temporada passada. Ara, al volant del Peugeot 208 del #YellowSquad, el nadiu de Mārupe arriba en segona posició del campionat, darrere del guanyador de Nyirád i Höljes, Anton Marklund, que va aconseguir la corona de l’Euro RX Supercar a Riga fa cinc anys.

Horaris

Hora local a Letònia, una hora menys a Catalunya.

Dissabte 3 de setembre

09.00Entrenaments
10.25World RX // SuperPole
12.00World RX // Heat 1
13.30World RX // Heat 2
RX2e // Heat 1
Euro RX1 // Heat 1
15.00World RX // Progression race
RX2e // Heat 2
Euro RX1 // Heat 2
17.00World RX // Semi-finals
World RX // Final
17.50World RX (Round 2) // Podium

Diumenge 4 de setembre

09.00Warm-up
09.30World RX // SuperPole
11.00World RX // Heat 1
RX2e // Heat 3
Euro RX1 // Heat 3
13.15World RX // Heat 2
RX2e // Progression race
Euro RX1 // Progression race
14.45World RX // Progression race
RX2e // Semi-finals
Euro RX1 // Semi-finals
Euro RX1 // Final
17.00World RX // Semi-finals
RX2e // Final
World RX // Final
17.50World RX (Round 3), RX2e, Euro RX1 // Podium

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments