RAIDS: Loeb guanya l’Andalucía Rally 2022, Al-Attiyah es corona primer campió del W2RC

Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) i Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) ens van brindar una preciosa lluita final pel triomf en cotxes, que finalment va anar a parar a les mans del francès per tot just sis segons (Al Rajhi -Toyota Overdrive- va completar el podi entre els T1).

Guillaume De Mevius (Red Bull Off Road Junior Team) va guanyar també l’última etapa, davant de Seth Quintero i Chaleco López, els tres pilots que componen el podi final a T3. Pau Navarro (FN Speed) va batre Gerard Farrés (Can Am Factory South Racing) en la lluita dels dos catalans pel triomf a T4 a l’Andalucía Rally, amb el nou campió del món, Rokas Baciuska (South Racing) com a testimoni excepció.

Isidre Esteve i el seu copilot Txema Villalobos conclouen l’Andalucía Rally a l’onzena plaça absoluta i cinquens entre els T1 que li servirà per seguir agafant confiança amb la nova Toyota Hilux T1+ de cara al proper Dakar que començarà en poc més de dos mesos.

Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing), Francisco Chaleco López (Can Am Factory South Racing), Rokas Baciuska (South Racing Can Am) i Kees Koolen (Project 2030) són els noms que figuraran ja per sempre al llibre d’honor del primer Mundial FIA W2RC com els primers campions del món de Ral·li Raid. I no cal oblidar els copilots: Mathieu Baumel (T1), Francois Cazalet (T3), Gustavo Guguelmin (T4) i Wouter de Graaff (T5).

Cadascun dels guanyadors de les diferents categories del W2RC ha seguit un camí únic, però sorprenentment similar, cap a la victòria.

Nasser Al Attiyah (Toyota Gazoo Racing) va guanyar el Dakar (50 punts) i va sumar 35 punts per victòries d’etapa, va tenir un Abu Dhabi desastrós (afortunadament per a ell no va ser l’únic…) i només va sumar 6 punts pel seu 11è lloc més 20 punts pels parcials. Després, va acabar 3r al Ral·li du Maroc (20 punts + 13 punts d’etapa) i 2n aquí a Andalusia (12,5 + 12) per guanyar el Campionat del Món FIA de Ral·li-Raid.

Al FIA W2RC T3, ‘Chaleco’ López (Can-Am Factory South Racing) va ser ‘Mr. Consistencia”, guanyant el Dakar i l’Abu Dhabi abans de relaxar-se lleugerament al Ral·li du Maroc (2n) i a l’Andalucía Rally (3r). A més, va aconseguir 84 punts pel seu temps d’etapa.

Al FIA W2RC T4, Rokas Baciuska (South Racing Can-AM) va acabar 2n al Dakar (40 punts), 2n a l’Abu Dhabi (25 punts), 1r al Ral·li du Maroc (30 punts) i 2n a l’Andalucía Rally (12,5 punts) i va acumular 67 punts per les etapes.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments