CATALUNYA: Pons i Haro fan pols a la resta al Ral·li Ciutat de Tàrrega 2022

El campionat de Catalunya de ral·lis de terra començava el passat mes de setembre amb la disputa del ral·li de Cervera i ha acabat avui a Tàrrega, en la que ha estat la tercera prova del calendari després de Vidreres. Un campionat curt i erm però que acaba amb bones sensacions.

Les inusuals condicions meteorològiques dels últims mesos ha convertit el Ral·li Ciutat de Tàrrega en una cursa de supervivència ja des del primer tram. Amb un disseny molt compacte, on 67 dels 94 km de la prova era cronometrats la pols ha estat la principal protagonista.

Xevi Pons i Àlex Haro han estat els grans dominadors de la prova demostrant que estan en un altre nivell com demostra el fet que no han deixat escapar cap escratx. L’osonenc ha construït gran part del seu avantatge en un primer tram on la pols ha deixat a més d’un minut el seu principal perseguidor.

L’emoció ha estat centrada en la lluita per l’últim esglaó del podi on Albert Orriols i Christian Gómez han guanyat la batalla resistint fins a l’últim tram els atacs d’Alejandro Mauro (que debutava sobre terra amb aquest cotxe) i Diego Sanjuan. Finalment el mexicà no culminava la remuntada quedant fora del podi per tan sols una dècima!

En segona posició i fent un ral·li de menys a més ha estat per José Luís Garcia i Laura Camps al volant de l’Skoda Fabia Rally2 Evo. L’últim cotxe txec a la classificació ha estat el de Xavi Vidales i Jordi Hereu que han acabat a cinc minuts del primer classificat.

Nacho Mateo

Per darrera dels «cocos» cal destacar el gran ritme de Jesús Jiménez i Nacho Paz al volant del Seat Ibiza que han finalitzat davant de la nota exòtica de la prova, l’equip de l’Europa de l’est format per Aleksandr Semenov o Maksim Juzikevic al volant d’un Peugeot 208 Rally4. Ferran Pujol i Lorena Romero també han completat un gran ral·li amb el Renault Clio Rally5, vencén en la lluita per la vuitena posició a un veterà bregat en mil batalles com en Joan Bala Roca. Tancant el top10 trobem als debutants de Vidreres, Marc Comas i Adrià Pesado amb l’únic N5.

Ritme i campions a les copes de promoció

Nacho Mateo

Que Ramon Cornet i Dani Noguer acabin a les portes dels deu primers classificats amb el nivell de maquinària que hi havia avui a Tàrrega diu molt de com han corregut al volant del Ford Focus de la copa RallyCracks. La victòria d’avui els hi serveix també per embutxacar-se la primera Challenge RallyCracks. Dani Muntadas i Marta Ylla han acabat en segona posició a 26″ dels vencedors fent gaudir a tots els presents a Tàrrega portant al límit la maquinària sobre els trams de terra.

Al VolantRACC triomf i campionat per Sergi Pérez i Isaac Pujol. La jove parella ha aconseguit tots els millors registres de la prova tot i que es seu principal rival en la lluita pel títol, Joan Torres, ha comès una errada en el primer tram que els deixava sense opcions.

Nacho Mateo

Espectacle del bo veure el duel entre Marc Pedrosa i Jordi San Andrés en el Trofeu Junior. Només quatre dècimes els ha separat després dels 67 km cronometrats. El de Sant Julià s’ha emportat el triomf amb el seu Citroën Saxo VTS 1.6 8V després de virar-li el primer lloc en l’últim bucle al de Peugeot.

La propera cursa del campionat de Catalunya serà el clàssic 2000 Viratges organitzat pel Biela Club Manresa el 25 i 26 de Novembre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments