FÓRMULA 1: Prèvia i horaris del GP d’Abu Dhabi 2022

La temporada 2022 de Fórmula 1 arriba a la seva fi aquest cap de setmana. L’última cursa de l’any tindrà lloc a Abu Dhabi, a la pista de Yas Marina, només una setmana després de l’animada prova brasilera a São Paulo.

S’espera que aquest epíleg de la temporada de F1 sigui molt més tranquil que el final de la temporada passada, en què Lewis Hamilton i Max Verstappen van lluitar fins a l’última volta de la cursa pel títol mundial, ja que tots dos homes es van presentar empatats a la línia de sortida. Un campionat que havia trobat el seu desenllaç en el famós episodi del Safety Car.

Enguany, no hi ha cita definitiva per al títol, ja que l’holandès s’ha assegurat una segona corona mundial a Suzuka (Japó). El segon lloc que es decidirà a Abu Dhabi, entre Sergio Pérez i Charles Leclerc. També seguirem de prop la situació a l’equip Red Bull després de les tensions sorgides entre els dos pilots de l’equip austríac al Brasil.

Cursa de comiats

Aquesta darrera prova de l’any també serà l’última de la carrera de Sebastian Vettel a la Fórmula 1. El quàdruple campió del món, efectivament, es retirarà al final d’aquest Gran Premi. El 2023 serà substituït a Aston Martin per Fernando Alonso, que tornarà a acomiadar-se d’Alpine. Aquesta també podria ser l’última aparició de Daniel Ricciardo. No renovat per McLaren, l’australià no estarà a la graella el 2023, però espera trobar una oportunitat per tornar el 2024.

Aquesta vegada no hi haurà cursa esprint al programa, així que el cap de setmana torna a uns horaris més tradicionals per concloure aquest any. Així, els entrenaments lliures 1 tindran lloc divendres a les 14:00 hora local (11:00 a Catalunya) i els entrenaments lliures 2 a les 17:00 (14:00 a Catalunya).

La tercera sessió tindrà lloc a partir de les 14.30 hores del dissabte (11.30 hores a Catalunya) abans de la classificació a les 18.00 hores del mateix dia (15.00 hores a Catalunya). Finalment, la cursa començarà a les 17.00 hores de diumenge, per una hora de sortida clàssica a Europa (14.00 hores a Catalunya).

ferrari gp brasil
Ferrari

Els horaris del Gran Premi d’Abu Dhabi 2022

Divendres 18 de novembre:
Entrenaments lliures 1: 11 a.m. – 12 p.m.
Entrenaments lliures de 14:00 a 15:00 h.

Dissabte 19 de novembre:
Entrenaments lliures 3: 11:30 a.m. – 12:30 p.m.
Classificació: de 15:00 a 16:00

Diumenge 20 de novembre:
Cursa: 14 h.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments