DAKAR 2023 – ETAPA 6: Desfeta d’Audi amb Al-Attiyah amb mitja cursa a la butxaca

La sisena etapa del Dakar 2023, disputada entre Ha’il i Riad deixarà empremta en aquesta 45a edició. No contents amb marcar el millor registre avui divendres 6 de gener i augmentar el seu lideratge al capdavant d’operacions, Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota) s’han beneficiat de la carnisseria dins del grup que els persegueix.

Els tres perseguidors directes de la tripulació de Toyota Gazoo Racing han desaparegut tots de la classificació. El cop més dur és donat a les esperances de l’equip Audi Sport. El gegant alemany ha perdut els seus dos cotxes en aquesta etapa formada per zones sorrenques i dunes.

Tot ha canviat al quilòmetre 212. El vuit vegades guanyador del Dakar ha estat víctima d’un accident. Edouard Boulanger ha resultat ferit per l’accident amb mal d’esquena. El servei mèdic de Dakar l’ha transportat a l’hospital de Buraydah per sotmetre’s a exàmens addicionals.

Mattias Ekstrom and Emil Bergvist on their Audi RS Q e-tron E2 of the Team Audi Sport during the Stage 6 of the Dakar 2023 between Haïl and Riyadh, on January 6th, 2023 in Haïl, Saudi Arabia // DPPI / Red Bull Content Pool // SI202301060175 // Usage for editorial use only //

El seu company d’Audi Carlos Sainz ha patit problemes en el mateix lloc ha resultat il·lesa però no han pogut reprendre la marxa després de comprovar que el cotxe estava realment malmès. Ara només queda Mattias Ekström per representar a Audi entre els 10 primers (5è a prop de 2 hores).

Un altre aspirant al podi ha caigut a les profunditats de la classificació, Yazeed Al-Rajhi i Dirk von Zitzewitz han estat parat dos quilòmetres més enllà de l’Audi per intentar reparar la seva Toyota Hilux. El saudita, tercer al Dakar 2022 i campió del Cross-Country 2022, ha arrencat la roda posterior dreta. Espera el camió d’assistència i, evidentment, perd la 3a posició de la general.

Entre els llocs d’honor, Sébastien Loeb ha pujat al 6è lloc, per davant de Romain Dumas, ben recolzat per Max Delfino a bord del seu nou Toyota Hilux T1+.

Jakub Przygonski and Armand Monleon on their Mini John Cooper Works Rally Plus of the X-Raid Mini JCW Team during the Stage 6 of the Dakar 2023 between Haïl and Riyadh, on January 6th, 2023 in Haïl, Saudi Arabia // DPPI / Red Bull Content Pool // SI202301060176 // Usage for editorial use only //

Entre els catalans, tercera etapa consecutiva amb bons resultats per Amrand Monléon, copilot de Jakub Przygonski, acabant en novena posició. Carlos Checa i Marc Solà han quallat una bona etapa acabant vint-i-cinquè i recuperant el ritme perdut ahir.

A la general, després de l’abandonament de Cruz, el primer classificat és Dani Oliveras, copilotant a Yacopini, en tretzena posició. Isidre Esteve i Txema Villalobos ja son vint-i-cinquens, recuperant posicions després d’un inici de cursa complicat. Dos posicions després del pilot de Lleida trobem a Carlos Checa i Marc Solà, llastrats pels problemes d’ahir.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share