WRC: Els pilots també demanen canvis al Monte-Carlo

En el passat, el Rallye Monte-Carlo tenia com a seu ciutats com Gap i Valence, a uns centenars de quilòmetres al nord del Principat. Els cotxes de ral·li no arribaven a Mònaco fins dissabte a la nit, i diumenge les etapes finals celebraven més a prop de Mònaco, com en aquesta edició.

Per segon any consecutiu, el Rallye de Montecarlo va ser pràcticament un ral·li d’asfalt pur, ja que no hi havia neu ni gel en tot el recorregut. Thierry Neuville, estrella de Hyundai, espera tornar a les ciutat emblema de la cursa.

La cursa s’hauria de traslladar definitivament més al nord. Podríem basar part a Mònaco, però hem d’anar a Valence o Gap. Un ral·li de Monte-Carlo sense neu no és el mateix”

Neuville

Des de Mònaco, els enllaços a les especials ja són força llargs.

Ahir (dissabte) vam fer 700 quilòmetres, així que 100 quilòmetres més no suposaran cap diferència”

Neuville

Sébastien Ogier, que va guanyar el ral·li per novena vegada, un rècord, també dona suport al seu rival. Ogier té la seva pròpia opinió, per descomptat, procedent del poble de Forest-Sain-Julien, als afores de Gap.

L’any passat també va ser una carrera en sec perquè es va cancel·lar l’especial de Sisteron. Quan correm aquí al sud, la situació continuarà sent la mateixa a causa del canvi climàtic. Potser hi ha una mica de neu als punts més alts, però, d’altra banda, serà asfalt sec”

Ogier

No ho dic perquè sigui de Gap. Hi ha altres llocs. He sentit que hi ha la possibilitat que la cursa torni més al nord. Això aportaria l’emoció de l’elecció de pneumàtics i faria la cursa més interessant.

Ogier

En unes setmanes es podria anunciar el canvi de localització de la prova, però està clar que li cal una rentada de cara a un itinerari molt poc atractiu.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments