RESISTÈNCIA: Mercedes Gounon per segona vegada consecutiva les 12 Hores de Bathurst

Va ser un final emocionant per a l’edició 2023 de les 12 Hores de Bathurst, la prova inaugural del Campionat Intercontinental GT. Al final de la cursa va ser Jules Gounon qui va creuar la meta en primer lloc, donant la segona victòria consecutiva en aquesta cursa al Mercedes AMG GT3 Evo de SunEnergy1.

El pilot francès i els seus companys Kenny Habul i Luca Stolz van celebrar la seva victòria a la cursa australiana davant Matt Campbell/Mathieu Jaminet/Thomas Preining (Manthey EMA/Porsche GT3 R Spec 2) i Maro Engel/Raffaele Marciello/Mikael Grenier (Mercedes-AMG) del Team GruppeM. Els 3 primers classificats van quedar separats per només 1,5 segons després d’un final accidentat.

Mount Panorama és un dels circuits més famosos i històrics d’Austràlia, amb més de 50 anys de tradició en el motoresport. És conegut per ser un circuit de resistència de gran dificultat, amb moltes zones de la pista que són desafiants per als pilots. El circuit té una configuració única que combina seccions ràpides i lentes, així com una gran varietat de revolts i alçades. Això fa que sigui un repte per als conductors i un espectacle emocionant per als espectadors.

SunEnergy1 es va posar en la lluita per la victòria amb el Mercedes-AMG Team GruppeM, que havia aconseguit la pole position per a la cursa, després d’una estratègia diferent amb les parades programades, que els va permetre posar-se al capdavant. Però a menys d’una hora per al final de la cursa, Engel al GruppeM Mercedes, va recuperar terreny i va intentar avançar el cotxe SunEnergy1. Els dos cotxes alemanys es van tocar i Gounoun va sortir de la pista, provocant que Engel fos penalitzat amb un ‘Drive Through’, mentre que el Porsche de Manthey EMA pujava al segon lloc.

Valentino Rossi amb el BMW M4 GT3 número 46 (amb Augusto Farfus i Maxime Martin) va acabar en 6è lloc, darrere del BMW número 32 (S.van der Linde/D.Vanthoor/C.Weerts) i el Mercedes #888 (S. van Gisbergen/B.Feeney/M.Goetz).

Amb aquest resultat, Habul i Stolz han guanyat per segon any consecutiu a Mount Panorama, mentre que Gounon es convertia en el primer pilot a guanyar tres edicions de les 12 Hores de Bathurst en edicions consecutives. I Mercedes-AMG també va igualar el rècord d’Audi Sport després de guanyar per tercera vegada.

Pel que fa a la representació catalana, Dani Juncadella, defensor de la corona, no va gaudir del rendiment de la setmana passada a Daytona i ha acabat vuitè a dues voltes. A falta de mitja hora en Dani era cinquè, ja amb poques possibilitats de guanyar posicions, però patia una virolla i tocava a la tanca que l’enviava directament a boxes i els feia perdre tres posicions.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments