WRC: El campió del WRC2 torna a la feina al Ral·li de Suècia 2023

Lindholm, de 26 anys, i la seva copilot Reeta Hämäläinen van aconseguir el títol l’any passat després d’un any de lluita que es va prolongar fins a l‘última prova. El finlandès segueix amb l’equip Toksport i pilotarà un nou Škoda Fabia RS Rally2, un cotxe en el desenvolupament del qual va estar molt involucrat durant el 2022.

El Ral·li de Suècia suposarà l’inici de la defensa del títol de Lindholm, que reconeix que té un pes extra sobre les espatlles després de l’èxit de l’any passat.

«L’any passat ningú ens considerava realment aspirants al títol, però aquesta temporada les expectatives seran naturalment més grans. M’agradaria seguir millorant, cosa que significa almenys confirmar el títol.

Al costat de Lindholm, a l’equip Toksport hi ha Nikolay Gryazin, a qui una penalització el va privar de la victòria a Monte-Carlo i que a Suècia no puntuarà per al WRC2, i els joves Sami Pajari i Marco Bulacia.

Rally_Suècia_2022_skoda
Nacho Mateo

Oliver Solberg, que també pilotarà un Škoda, no es va inscriure per puntuar a Montecarlo, sinó que va optar per obrir la seva candidatura al títol aquí, a Suècia. L’antic pilot de la màxima categoria serà un dels que caldrà vigilar, igual que el retornat al campionat Ole Christian Veiby, que està al volant d’ un Volkswagen Polo per a la seva primera participació al WRC en 12 mesos.

Hyundai Motorsport compta amb una alineació de dos i20 N Rally2 encapçalada per l’experimentat Teemu Suninen. Fabrizio Zaldivar pilota el segon cotxe de l’equip i intentarà aconseguir l’encoratjador ritme que va mostrar el 2022.

El vigent campió del FIA Junior WRC, Robert Virves, serà el màxim representant de M-Sport Ford, utilitzant un dels seus Ford Fiesta Rally2 de premi per fer el seu debut a la categoria. Lauri Joona, un dels rivals de Virves la temporada passada, també pujarà a un Fabia.

Volkswagen Polo R5
Nacho Mateo

Altres tripulacions a tenir en compte són les de l’estonià Georg Linnamäe, que ha canviat el seu Polo per un Hyundai preparat per RedGrey, a més de Jari Huttunen i Egon Kaur, tots dos pilotant Škodas

En aquesta categoria comptarem amb doble presència catalana, per una part el copilot de Bruno Bulacia, Axel Coronado, hi serà present a bord d’un Skoda Fabia Rally2 Evo, la mateixa unitat amb la que José Luis García farà el seu debut a la prova nòrdica com a pilot.

També cal destacar la presència de dos equips catalans, Mapo Motorsport que posaran a punt els cotxes de Zaldivar i José Luis García, i Calm Competició el de Miguel Díaz.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments