CATALUNYA: El Rally Lloret de Mar 2023 presenta una llista d’inscrits de somni

No hi ha prou qualificatius per definir una de les llistes d’inscrits més impressionants mai vistes al Campionat de Catalunya de Ral·lis. El Rally Lloret 2023 comptarà amb 140 inscrits, dels quals 16 vehicles seran de la categoria Rally2, 4 Rally4, 3 GT més un RGT, entre altres joies.

La prova que donarà el tret de sortida al campionat 2023 a casa nostra comptarà de participació internacional amb fins a sis nacionalitats diferents. Els estrangers més destacats seran els francesos amb 9 representants, però també hi haurà pilots danesos, holandesos, mexicans i andorrans. Un èxit de captació de talent per part dels organitzadors de la cursa, V-Line.org.

La llista l’encapçala Surhayen Pernia i Alba Sánchez amb un Hyundai i20 Rally2, el segueixen Albert Orriols i Xevi Moreno amb el seu nou Skoda Fabia Rally2 Evo, el cotxe més utilitzat en aquesta prova amb fins a 10 unitats de versions diferents, com és el cas de l’actual vencedor, Richard Genescà i Fabrice Nambruide.

Aranud Genescà també sortirà al volant d’un altre Skoda Fabia, igual que Pablo Díez, Xavi Vidales, Alejandro Mauro, Marc Comas, Alberto Seguí, Marià Parés i Eduard Viñolas. Els pilots al volant del Ford Fiesta Rally2/R5 seran Toni Ariete, Xavier Agustina, Javier Polidura i Joan Armadans. La segona unitat de Hyundai i20 Rally2 present a la prova gironina serà a les mans de Francisco Antonio López.

En l’apartat reservat pels vehicles de Dues Rodes Motrius (2RM) la lluita serà aferrissada. Amb vehicles molt moderns i efectius, com els Peugeot 208 Rally4 que a les mans de pilots com Pep Bassas o Michael Sørensen, poden donar algun ensurt a tripulacions amb cotxes més potents.

Però no només de maquinària moderna gaudirem a Lloret, també tindrem el gust d’escoltar com puja de voltes el motor atmosfèric del Seat Ibiza Kit Car, model que va dur l’èxit mundial als anys 90 a la marca de Martorell, i que Joan Vinyes i Jordi Mercader s’encarregaran de portar al límit.

Un altre dels focus mediàtics de la prova en el debut al nostre país de la jove promesa Gil Membrado, que es convertirà en el pilot més jove en debutar a territori espanyol amb només 15 anys. Ho farà a bord d’un Ford Fiesta Rally4 i acompanyat pel veterà copilot càntabre Carlos del Barrio. El canvi de normativa de la RFEdA permet participar als pilots que durant el present any facin els setze anys participar en els trams cronometrats.

En l’apartat de regularitat i regularitat sport la cita gironina també comptarà amb els millors especialistes que, juntament amb els Legend, faran les delícies dels aficionats que s’apropin a les carreteres de la Costa Brava i les Guilleries. A més cal subratllar la presència de Seat Históricos que repetirà l’experiència de l’edició del 2022 i desplaçarà fins a Lloret tres vehicles històrics de la marca catalana.

L’acció començarà el divendres dia 10 a partir de les 10:30h amb la disputa del tradicional shakedown, prop de Lloret de Mar, mentre que la cerimònia de sortida oficial està prevista per les 17:15h des del Passeig Marítim.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments