Prèvia Desafio Ruta 40, la quarta prova del W2RC que es disputarà a l’Argentina

El qatarià Nasser Al-Attiyah continua la defensa del seu títol del Campionat del Món de Ral·li Raids (W2RC) al Desafío Ruta 40 a l’Argentina de l’1 al 7 de juny, però l’actual líder de la sèrie s’enfronta a una bona competència amb cinc Toyota, més dos Prodrive Hunter i un Mini JCW Rally Plus.

El guanyador de l’edició de la’ny passat encapçala un grup de 29 cotxes de la FIA. Novament forma equip amb el copilot francès Edouard Boulanger en un Prodrive Hunter inscrit pel seu equip Nasser Racing by Prodrive, que actualment està 23 punts per darrere de Toyota Gazoo Racing el Campionat de Fabricants W2RC.

Després de no acabar el ral·li Dakar i sumar només punts en una etapa, Al-Attiyah s’ha recuperat amb força i va guanyar l’Abu Dhabi Desert Challenge i el BP Ultimate Rally-Raid a la Península Ibèrica.

Atès que el seu rival més proper, Carlos Sainz, no participarà a la quarta prova a Argentina, Al-Attiyah té una excel·lent oportunitat d’augmentar el seu avantatge al Campionat de Pilots i acostar-se a Toyota Gazoo Racing entre els fabricants.

al-attiyah argenitna ruta 40 w4rc prodrive

Yazeed Al-Rajhi és tercer al Campionat de pilots a 33 punts d’Al-Attiyah. Ell, el brasiler Lucas Moraes i el nord-americà Seth Quintero han estat designats per sumar punts per a Toyota Gazoo Racing. Moraes, copilotat pel català Armand Monleón, es troba actualment a tres punts d’Al-Rajhi, quart a la classificació, després d’haver sumat punts pel seu tercer lloc a Portugal.

Al costat d’Al-Rajhi a l’alineació d’Overdrive Racing hi ha Denis Krotov i Juan Cruz Yacopini que serà guiat pel català Dani Oliveras a bord dels seus Toyota Hilux. Yacopini va acompanyar Al-Attiyah fins a la meta en segon lloc l’any passat.

L’esdeveniment argentí serà la prova local per a Sebastian Halpern i Bernardo Graue que estan inscrits amb l’únic X-Raid Mini Cooper Works Rally Plus. Completen la inscripció a la categoria Ultimate i també estan inscrits per puntuar al Campionat de Constructors.

Baixes destacades entre els Challenger i SSV

Els punts pel segon lloc a Aràbia Saudita i Abu Dhabi i el màxim de punts sumats a Portugal han donat al pilot lituà Rokas Baciuška un avantatge de 34 punts sobre Austin Jones al Campionat de pilots de la categoria Challenger del W2RC. El francès Sébastien Delaunay substitueix en aquesta ocasió el líder del campionat, Oriol Vidal, com a copilot.

Jones no és present entre els 12 Challenger inscrits al Desafiament Ruta 40 i la seva absència ha obert la porta a l’argentí Nicolas Cavigliasso i al brasiler Marcelo Tiglia Gastaldi per intentar retallar distàncies amb el pilot líder del Can-Am Factory Team a les seves màquines Taurus T3 Max.

Vuit tripulacions competiran pels honors a la categoria SSV, amb sis inscrits al W2RC. El saudita Iàssir Seaidan arriba a Sud-amèrica amb un avantatge de 37 punts a la categoria sobre l’equatorià Sebastien Guayasamin i un matalàs de 63 punts sobre el tercer classificat, l’espanyol Ricardo Ramilo. El copilot de Ramilo, Faust Mota, és l’actual líder del Campionat de Copilots de la SSV.

Un recorregut de mundial

La 12a edició del Desafiament Ruta 40 presenta un recorregut molt revisat i parteix de la segona ciutat d’Argentina, Córdoba, amb un pròleg de 17 km que determinarà l’ordre de sortida el diumenge 2 de juny.

Els detalls del recorregut real de les rondes del W2RC són sempre un secret molt ben guardat, però els organitzadors de la cursa han establert cinc seccions selectives i aproximadament 1.792 quilòmetres competitius.

La primera jornada (3 de juny) inclou una etapa amb bucle de 381 km al voltant de Córdoba, abans que la ruta es dirigeixi a Sant Juan, a l’est dels Andes, el 4 de juny, per a una segona etapa de 423 km. La ciutat acollirà l’esdeveniment durant la nit i, tot seguit, els equips afrontaran un bucle a prop de Sant Juan per a la tercera etapa, el 5 de juny.

Tot seguit, la ruta es dirigeix ​​a La Rioja, la ciutat més gran de la província de La Rioja, al peu de les Serres de Velasco, i inclou una etapa de 412 km el 6 de juny. Els equips passaran la nit a La Rioja abans d’embarcar-se a l’última etapa de 218 km i un llarg enllaç de tornada a Córdoba per a la cerimònia final.

Itinerari

Dissabte 1 de juny 
Verificacions administrativesComplejo Ferial Córdoba, 08-17 h
Verificacions tècniquesComplejo Ferial Córdoba, 08-18 h
Conferència de premsa prèviaComplejo Ferial Córdoba, 12:30 h
  
Diumenge 2 de juny 
Pròleg (17km)13 h
Cerimonia de sortidaComplejo Ferial Córdoba, 19.30 hrs
  
Dilluns 3 de juny 
Etapa 1: Córdoba – Córdoba (381km) 
  
Dimarts 4 de juny  
Etapa 2: Córdoba-San JuanCórdoba – San Juan (423km)
  
Dimecres 5 de juny 
Etapa 3: San Juan – San Juan (341km) 
  
Dijous 6 juny 
Etapa 4: San Juan – La Rioja (412km) 
  
Divendres 7 juny 
Etapa 5: La Rioja – Córdoba (218km) 
Conferència de premsaComplejo Ferial Córdoba, TBA
Pòdium i entrega de trofeusComplejo Ferial Córdoba, TBA

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments