Qui és el nou talent finlandès que ha sorprès, gairebé, a tothom a Fafe?

Mikko Heikkilä és el «nou» pilot finlandès que hem de seguir de ben a prop, aquest pilot ha demostrat una gran habilitat i una ràpida adaptació als diferents tipus de terreny com aquest cap de setmana a Fafe.

Heikkilä va començar la seva carrera en el món dels ral·lis al 2012 amb 20 anys, participant en competicions locals a la seva Finlàndia natal al volant d’un Lada. Amb el pas del temps, va anar guanyant experiència i competint en diferents categories fins que l’any 2018 s’asseu per primera vegada al volant d’un Skoda Fabia R5.

La seva adaptació al vehicle txec el fa pujar ràpidament a les primeres posicions del nacional finlandès, acabant tercer l’any 2020, segon el 2021 i emportant-se el títol el 2022. Aquest últim any també va ser el del salt internacional competint en moltes proves fora de casa.

La seva segona sortida a l’europeu el va portar al podi al Ral·li Liepāja de l’any passat, una prova però que s’assembla molt als trams on ell havia competit fins aquell moment.

Un 2023 prometedor

El pilot finlandès va ser cridat a files per l’equip portuguès The Racing Factory per a la temporada 2023. A alguns els hi sonarà per ser l’equip on va córrer Pep Bassas durant la curta temporada de 2022 al volant, també d’un Skoda Fabia R5.

Heikkilä, pocs minuts després de perdre el que hauria estat el seu primer triomf internacional no va enfocar el seu discurs al problema que havia viscut sinó als aspectes més destacats del cap de setmana, amb una menció a les bones sensacions que tenia amb els pneumàtics i a la confiança que havia pogut acumular amb el cotxe.

Però no només va ser aquesta entrevista final de la Power Stage, sinó que durant tot el cap de setmana va demostrar una gran maduresa. Molt probablement seguirem parlant d’aquest pilot i les seves perícies al campionat d’Europa de ral·lis.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments