Abiteboul no tanca la porta a més ordres d’equip entre pilots

El director de l’equip Hyundai, Cyril Abiteboul, ha confirmat que aquest any no descartarà cap possibilitat tàctica per ajudar a Thierry Neuville de cara al campionat.

Uns dies abans del Ral·li de Mèxic, l’excap de Renault a la Fórmula 1 va afirmar que faria tot el possible per ajudar el belga en la seva lluita pel títol mundial, després d’un intent fallit a Suècia. Craig Breen, segon en classificació per davant del seu company d’equip, va acceptar una penalització de 10 segon per cedir el tercer lloc a Neuville, però va recuperar la seva posició a la Power Stage després d’un error del belga.

Aquesta maniobra, malgrat ser discutible, va ser facilitada pel programa parcial de l’irlandès dins de l’equip. En vista d’aquesta acció amb Lappi, Abiteboul no va tancar cap porta. Abiteboul va explicar a DirtFish què té pensat.

Rallye_MonteCarlo_2023_ neuville
Nacho Mateo

«És molt difícil dir-ho perquè hi ha molts factors a considerar. Depèn de l’impacte que té un canvi de posició. No descartaria aquesta possibilitat; és molt més fàcil amb el tercer pilot perquè no està lluitant pel títol».

«No descartaria aquesta possibilitat per a Esapekka, però hauríem de veure les conseqüències per a ell. Depèn de qui perdi posicions i, per tant, punts al campionat. Seria una decisió difícil de prendre perquè si mirem el campionat, la situació serà molt ajustada per a Esapekka durant tota la temporada.

«Estic content que hàgim reaccionat a Suècia perquè, francament, sé que hi haurà pros i contres. Sé que em criticaran per prendre aquestes decisions, però crec que això és el que s’espera d’un líder d’equip. Tenim una estratègia i un objectiu per a l’equip i ha hagut dubtes sobre la nostra capacitat per ser fidels a la nostra estratègia i al nostre objectiu».

«Són aquestes coses que has de fer. Podríem haver-ho fet d’una altra manera, o no haver-ho fet en absolut. Però en general, estic satisfet de com hem aprofitat l’oportunitat que es va presentar. Si es produeix una situació similar, estic segur que reaccionarem de la mateixa manera, però encara és massa aviat per dir-ho».

Rallye_MonteCarlo_2023_Lappi
Nacho Mateo

Thierry Neuville no espera que es prengui una decisió així tan ràpidament durant la temporada.

«A Suècia hi va haver aquesta oportunitat perquè Craig estava just davant i no estava en la lluita pel campionat complet. Amb Lappi hauria estat una altra història ja que està lluitant pel campionat».

Per la seva banda, Lappi va mostrar una diplomàcia sorprenent:

«Al final del dia, és el meu cap qui diu això, així que crec que has d’escoltar el que diu».

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments