Prèvia Rallye Tierras Altas de Lorca 2023

El Ral·li Terres Altes de Lorca tindrà lloc aquest cap de setmana, els dies 14 i 15 d’abril i tornarà a ser puntuable per al Supercampionat d’Espanya de Ral·lis i la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra Rallycar, la qual cosa suposarà la presència dels millors equips del panorama nacional.

Entre els seixanta-cinc equips hi haurà la presència de l’actual líder, Jan Solans, que s’estrenarà als comandaments del Hyundai i20 Rally2; Iván Ares que ja va aconseguir ser segon l’any passat a Lorca; o els joves Óscar Palomo -pilot Hyundai- i Diego Ruiloba -pilot Citroën- que faran el seu debut a terra als comandaments dels seus vehicles.

A més dels habituals de SCER, també hi haurà la presència dels equips habituals de la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra, on hi participarà l’actual campió, el canari Juan Carlos Quintana, un altre habitual de la terra i guanyador de la prova el 2015, Alexander Villanueva, i altres habituals com Daniel Alonso, Gorka Eizmendi o el català Eduard Pons.

Xavi Vidales Jordi Hereu Rally da Auga 2023 CERT Skoda
RFEdA

Com en les últimes temporades també hi haurà presència internacional amb l’equip txec amb Jan Skala al capdavant, els russos Igor Bulantsev i Alexander Semenov; el peruà Eduardo Castro; i l’uruguaià Andrés Marieyhara.

Joan Vinyes i Jordi Mercader estaran a la sortida de la cursa murciana amb el Hyundai i20 Rally2, el nou cotxe que utilitza aquesta temporada. Els recents guanyadors del Ral·li de La Llana i tercers del campionat d’Espanya de terra, Xavi Vidales i Jordi Hereu també seran presents amb un Skoda Fabia R5. Mateioxa unitat que la de la parella catalana Marc Comas i Laura Camps.

Dins de la Beka Junior trobem a Sergi Pérez i Lorena Romero que voldran continuar amb el bon ritme que van demostrar al Sierra Morena on es van endur el triomf per davant de Sito Español i Axel Coronado, també presents a Lorca amb el Peugeot 208 Rally4. Al volant del seu habitual Ford Fiesta Rally4, Gil Membrado i Manel Muñoz sortiran a la primera prova sobre terra de la temporada, una superficie on el jove osonenc compta amb experiència. I més endarrere i amb el seu habitual Seat Ibiza trobem a Jiménez – Paz.

Itinerari

La prova comptarà amb diverses novetats en el seu traçat, amb dos trams completament nous, i el retorn de alguna de les especials més espectaculars de la zona. El format serà lineal, per petició expressa dels equips del campionat, amb un total de 109 km cronometrats comptant amb quatre seccions de tres trams, i una última d’una sola especial que serà el TC Plus.

La prova donarà inici la jornada del divendres amb les verificacions al Recinte Firal Huerto de la Rueda, lloc on s’ubicaran les assistències dels equips, des de primera hora. Des de les 13:00 hores i fins a les 16:45 hores a la zona de Purias.

Des de les 19:00 hores l’Avinguda Juan Carlos I serà la protagonista amb els vehicles exposats fins a les 20:45 hores, moment en què donarà començament la cerimònia de sortida que posarà el punt i a part a la primera jornada.

El dissabte des de les 8:43 hores i fins passades les 18:00 hores, els equips es trobaran a la zona de les Tierras Altas de Lorca disputant un total de set especials.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments