Toyota continua regnant al WEC guanyant la segona cursa de 2023 a Portimão

Sébastien Buemi, Brendon Hartley i Ryo Hirakawa han aconseguit el triomf en les 6 Hores de Portimão (Portugal), la segona prova del Campionat del Món de Resistència, a bord del Toyota n°8.

Aquesta temporada, Toyota ha assolit la seva segona victòria després d’imposar-se a Sebring, sent la primera victòria pel n°8. El Toyota n°7 va acabar novè després d’haver d’anar al garatge per canviar l’arbre de transmissió al començament de la cursa.

El Ferrari n°50 pilotat pel català Miguel Molina, Fuoco i Nielsen i el Porsche n°6 van acabar en el podi, a una volta dels guanyadors. D’aquesta manera Porsche va obtenir el seu primer podi en la seva reentrada al campionat.

ferrari 6h portimao 2023 wec
Ferrari

Cadillac va situar el seu únic Hypercar entre els conc primers gràcies als problemes del Toyota n°7 al començament de la cursa i als problemes de frens del Ferrari n°51 al final. En quant a Peugeot, els seus dos 9X8 van acabar entre els set primers, amb la cinquena posició pel #94 i la setena pel #93, malgrat haver començat des dels boxes. La noticia més bona pels francesos va ser no patir grans problemes en cap de les dues unitats.

Jacques Villeneuve va causar l’únic Safety Car de la cursa: a una hora del final els frens del Vanwall van fallar i el pilot canadenc va acabar la cursa contra la paret.

United Autosport incontestable

En la categoria LMP2, després d’una intensa lluita durant les 6 hores de cursa i un final d’infart, va ser el United n°23 d’Oliver Jarvis, Giedo Van der Garde i Joshua Pierson el que van endur el triomf. El #22 va aconseguir doblegar a Portimão el n°41 del Team WRT.

El Prema número 63 de Doriane Pin, Daniil Kvyat i Mirko Bortolotti, que va sortir des de la pole position, va perdre les seves opcions a la victòria per culpa del Safety Car. Amb pneumàtics desgastats a la represa, el Prema va haver de fer una parada més llarga i finalment va acabar en la quarta posició.

lmp2 United autosport wec portimao 2023
United autosport

En quant a Alpine, va tenir una cursa complicada i va situar les seves dues màquines en la novena i onzena posició, respectivament pel n°36 i pel n°35.

El català Albert Costa de l’equip Inter Europool va acabar en desena posició després de sortir des de la quarta posició a la graella.

Corvette repeteix

En la categoria GTE-Am, el Corvette n°33 i els pilots Ben Keating, Nicolas Varrone i Nicky Catsburg van aconseguir la seva segona victòria consecutiva. Els americans van resistir el Ferrari de l’equip Richard Mille AF Corse de Lilou Wadoux, Alessio Rovera i Luis Pérez Companc fins a l’última volta. Les Iron Dames completen le pòdium.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments