Pirelli porta a Croàcia una gamma de pneumàtics renovats

El Shakedown ha tingut lloc aquest matí en condicions no massa seques, la qual cosa ha permès a Pirelli provar immediatament els nous Cinturatos al camp de batalla.

De fet, el gegant milanès ha portat a Croàcia els nous pneumàtics per condicions de mullat desenvolupats específicament per als Rally1 i representen una interessant evolució del Cinturato RWB utilitzat durant les temporades 2021 i 2022. Els nous pneumàtics es destinaran exclusivament al Rally1 precisament per el seu major pes i major potència.

Pirelli creu que a Croàcia els principals esculls que presenta la ruta podrien ser substancialment la variabilitat del tipus de superfície i l’adherència relativa, la presència d’asfalt desgastat per la meteorerologia, el propi deteriorament i l’abundància de pluges durant tot el cap de setmana i per això va decidir oferir als pilots una alternativa vàlida per als seus cotxes.

Al parc d’assistència també hi ha estat present Terenzio Testoni, que ha agafat els micròfons per explicar-ho tot i expressar la seva proximitat a la família de Craig Breen.

En primer lloc, vull expressar una vegada més el condol de tot l’equip Pirelli pel traspàs de Breen. Ens trobem davant d’una tragèdia esportiva i humana que ens priva d’un amic i campió com Craig, que va créixer a través del programa Pirelli Star Driver.

Passant a la cursa, ens esperen moltes variables a tenir en compte com per exemple els trams estrets i trencats i el canvi sobtat d’adherència en la mateixa especial. Per tant, serà de vital importància gestionar els pneumàtics de la millor manera possible per no deteriorar-los abans del previst. El factor d’adherència, com s’ha dit, serà l’autèntic repte per a tots els pilots, que disposaran d’una àmplia gamma de pneumàtics per cobrir totes les necessitats, encara que la carretera estigui molt humida. Per pujar al primer graó del podi, hauràs de triar la combinació adequada de pneumàtic i configuració. Des de Pirelli estem preparats per donar suport a tots els equips, conscients d’haver treballat molt bé i de poder oferir el millor.

El reglament imposa que cada cotxe de Rally1 utilitzi un màxim de 28 pneumàtics durant tota la cursa, inclosos els 4 del Shakedown. Les assignacions són 28 pneumàtics per al primer P Zero RA WRC SA i 12 per als pneumàtics per a pluja Cinturato RWB.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments